Izbor uredništva

Plaćamo li rekordne cijene goriva kako bismo ”podržavali” Rusiju u ratu?

Na susretu predsjednika država i vlada članice Europske unije su ipak postigle kompromis oko planiranog uvođenja naftnog embarga protiv Rusije. Zabranom uvoza će biti pogođeno više od dvije trećine isporuka ruske nafte u EU, priopćio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel za vrijeme summita EU-a u Bruxellesu. Belgijanac je na Twitteru govorio o „maksimalnom pritisku na Rusiju”, kako bi ona okončala rat protiv Ukrajine. Međutim što se postiže i tko će najviše trpjeti zbog ovog embarga?

Narod koji pošteno radi i muči se za plaću sada će imati još teži život.

A još su nas zadnje 2 godine terorizirali s korona pritiscima, stresovima, prisilama i ograničenjima koja su nam samo donijela štetu. Ali destrukcija malih ljudi ide i dalje.

Navedeno je na društvenim mrežama komentirao i novinar Boris Mišević:

“Neviđeni prihod od izvoza energije: Rast cijena nafte i prirodnog plina u 2022. će Rusiji donijeti 285 milijardi dolara, – Bloomberg Ovo će stvoriti “čvrst financijski jastuk” protiv sankcija, naglašava agencija.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova: Šesti paket antiruskih sankcija imat će autodestruktivan učinak na EU

Odjel je napomenuo da će Moskva adekvatno podnijeti posljedice jednostranih restriktivnih mjera EU i ostati pouzdan trgovinski partner na međunarodnoj areni.

Očekuje se da će odluke vlasti EU-a o djelomičnom odbijanju ruske nafte i naftnih proizvoda izazvati daljnji rast cijena običnih Europljana, destabilizirati energetska tržišta EU-a i poremetiti lance opskrbe.

Ako radiš nešto da bi pomogao nekome i ujedno učinio štetu nekom drugom, koji je s ovim prvim u ratu, a to što radiš uopće ne pomaže ovom prvom, jer niti malo ne šteti ovom drugom, već samo tebi i tvom narodu i tvojoj ekonomiji; onda se postavlja pitanje; zašto to radiš? I u čije ime se kockaš s sigurnošću svojih građana, koje nisi ništa ni pitao. ”napisao je Mišević.

Znači poanta je da mi sada plaćamo rekordne cijene goriva kako bismo podržavali Rusiju u ratu uz napomenu da dolar jača iz dana u dan ovom umjetno stvorenom krizom…A ovo je tek početak.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button