Domovina

Peternel:Nećemo više zrak smjeti udahnuti ako ne pokažemo COVID potvrdu?

Iako je epidemija Covid 19 praktički završila , koronavirus je u Hrvatskoj na rekordno niskoj razini, većina Hrvata još je davno prihvatila činjenicu da virusi postoje i da se moramo naučiti normalno živjeti s njima.Međutim državno vodstvo pokazuje paniku koju je teško objasniti osim ako postoje neki dogovori za koje javnost ne zna. Vlada RH uvodi mjere koje graniče sa zdravim razumom i ozbiljno krše temeljna ljudska prava.

Predsjednik Odbora za ljudska prava Domovinskog pokreta Igor Peternel se u Facebook objavi osvrnuo na sve veće uvođenje totalitarizma i kršenje ljudskih prava zbog navodne borbe protiv epidemije.

”U Puli po kratkom postupku s pozicije dekana maknu čovjeka koji je po svim kriterijima vrhunski znanstvenik (h- index 41) , a isključivo zbog drugačijeg mišljenja.

Plenković danas prijeti poduzetnicima kako će uvjet za dobivanje potpora biti cijepljenje. Uskoro će se cijepljenjem valjda uvjetovati i isplata mjesečne plaće u javnom sektoru.

Cijepljenje kao nije obavezno, ali nećeš više zrak smjeti udahnuti ako ne pokažeš COVID potvrdu. Ovo polako postaje vrlo ozbiljna fašizacija društva i ograničavanje slobode i ljudskih prava.

Oni koji navodno zagovaraju ljudska prava i za to primaju javni novac u svojim udrugama, daju potporu vlasti u toj fašizaciji! Na početku nam je to bilo zabavno, ali sada više nije! Vlast se zaigrala čim su gazde iz Brisela dale zeleno svjetlo!” naveo je Peternel u svojoj objavi.

Podsjećamo da Ustav Republike Hrvatske i Zakon o suzbijanju diskriminacije strogo štiti pojedinca od diskriminacije po bilo kom osnovu:

Članak 1.
(1) Ovim se Zakonom osigurava zaštita i promicanje jednakosti kao najviše vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske, stvaraju se pretpostavke za ostvarivanje jednakih mogućnosti i uređuje zaštita od diskriminacije na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije.

Obratite pažnju na ovaj članak kojeg Plenković ignorira iako je pravnik.

Članak 2.
(1) Izravna diskriminacija je postupanje uvjetovano nekim od osnova iz članka 1. stavka 1. ovoga Zakona kojim se osoba stavlja ili je bila stavljena ili bi mogla biti stavljena u nepovoljniji položaj od druge osobe u usporedivoj situaciji.

(2) Neizravna diskriminacija postoji kada naizgled neutralna odredba, kriterij ili praksa, stavlja ili bi mogla staviti osobe u nepovoljniji položaj po osnovi iz članka 1. stavka 1. ovoga Zakona, u odnosu na druge osobe u usporedivoj situaciji, osim ako se takva odredba, kriterij ili praksa mogu objektivno opravdati zakonitim ciljem, a sredstva za njihovo postizanje su primjerena i nužna.

Možete uvoditi mjere, propusnice kao u doba nacističke Njemačke, što god želite – građani vam ne vjeruju i neće živjeti prema vašim perverznim pravilima i ucjenama!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button