Zanimljivosti

Indexov osuđeni kriminalac izvrijeđao roditelje-odgojitelje i njihovu djecu: Dobio odličan odgovor

Gradonačelnik Tomašević u petak je objavio kako ukida mjeru roditelj odgojitelj tvrdeći da je ova odlična demografska mjera bila samo veliki financijski trošak.

Riječ je o mjeri kojom je Grad Zagreb nudio naknadu nezaposlenim roditeljima troje ili više djece od kojih najmlađe još nije krenulo u školu. Oni koji su odlučili koristiti mjeru imali su pravo na mjesečnu novčanu pomoć u iznosu od 65 posto prosječne bruto plaće u Zagrebu za prvih osam mjeseci prethodne godine. Riječ je o mjeri kojoj je cilj bio povećati trend broja trećerođene djece, a o cijeloj odluci možete pročitati OVDJE.

Babić uvredama na roditelje-odgojitelje i njihovu djecu

Na ovu temu oglasio se Matija Babić, ”hrvatski” novinar i utajivač poreza, najpoznatiji po tome što je osnivač kontroverznog portala Index.hr. U svojoj facebook-objavi uvredljivim riječnikom obrušio se na roditelje-odgojitelje i njihovu djecu, želeći pohvaliti postupak gradonačelnika Tomaševića kojeg su otvoreno podržavali i tijekom kampanje.

Babićev tekst prenosimo u cijelosti:

Pozdravljam ukidanje mjere “roditelj odmoritelj”, poznate i pod okrutnim nazivom okotarina (poznate jer sam je smislio i popularizirao ¯\_(ツ)_/¯) , a koja je ljudima u zamjenu za glasove Milanu Bandiću slala poruku da se mogu razmnožavati umjesto da rade, i to upravo onima koji bi najmanje trebali imati djecu. Rich people get richer, poor people get children. Svaki potez koji demotivira lijene da do novca pokušaju doći imanjem djece umjesto radom dobar je potez. Socijali treba pomagati, apsolutno. Onima koji su dole moramo na razne načine uporno pokušavati pomoći da stana na noge. Ali postoje manje glupi i ružni načini od poticanja maternica javnim novcem u službi, srećom pokojnog, Milana Bandića.

Sladoljev: “Glasači Možemo divit će se duhovitosti Babića”

Babiću je odlično replicirao na svojoj Facebook stranici Marko Sladoljev, zastupnik Mosta u Zagrebačkoj skupštini.

“Matija Babić veliki fan Tomislava Tomaševića pozdravlja odluku o ukidanju mjere roditelj odgojitelj. On ju zove okotarina jer smatra da su da su ta djeca okot! Sad će faktograf pohvaliti takva izričaj, a glasači Možemo diviti se duhovitosti Matije! Babe će šutjeti jer mame odgojiteljice nisu u njihovom fokusu! Jelena Veljača će napisati novo kolumnu o muškarcima na poziciji moći koji vrijeđaju žene, ali Matija neće bit taj. On pripada njihovom krugu u kojem se smije vrijeđati. Matiji Babiću želim da ga nitko ne nazove okotom jer me moja mama tako naučila!”, kazao je Sladoljev.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button