Domovina

Penava:”DA BISMO IMALI SNAŽNU DRŽAVU, MORAMO IMATI SNAŽNE LIDERE I JASNU HRVATSKU POLITIKU, A NE BRISELSKE ČINOVNIKE!”

Na konferenciji za medije predsjednik DP-a Ivan Penava komentirao je rezultate predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. Novoizabranom predsjedniku Jakovu Milatoviću čestitao je na izboru i izrazio nadu da će se držati europskog puta i puta euroatlantskih integracija.

Međutim, imao je potrebu ukazati na činjenice koje se nalaze u podlozi tog umivenog lica i tog mladog čovjeka školovanog od strane inozemnih centara moći.

Primjer je proslava, kako su mediji i sami svjedočili i pitali netom izabranog predsjednika Crne Gore, o pjesmama, o uzvicima ‘Ovo je Srbija’, o tri prsta u zraku i srpskim zastavama. Naravno, cijelo vrijeme Milatović je imao podršku i SPC-a, i četničkog pokreta, i notornog Vojislava Šešelja.

Njegovo objašnjenje tih događaja i odgovor novinarima iz hrvatskih medija je da svatko vidi ono što želi vidjeti, a da je on vidio jednu suverenu pobjedu i da je sve zapravo tu čisto kao suza. To nam govori i aludira na neke situacije kojih smo mi u Hrvatskoj nagledali, a to je da se, kad se događa četnički dernek i protežira velikosrpska hegemonija, na to odmahuje rukom sa stavom ‘Pa to nije ništa bitno, to su tamo nekakva događanja koja ne trebaju dobivati pozornost.

Otprilike već vidimo pripremu te situacije i ništa dobro što se sprema Hrvatskoj. Drugi primjer je Milatovićev životopis, iz kojeg vidite da je educiran vani, da pripada financijskom lobiju, od MMF-a do inozemnih centara moći stranih službi. On je projekt koji će biti u službi tih istih centara moći, jednako kao što su to Vučić u Srbiji te predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Hrvatska povijest kroz Domovinski rat trebala je sve hrvatske građane poučiti jednoj osnovnoj lekciji, a to je da se prvenstveno moramo oslanjati na sebe i svoje snage, na svoj narod i državu, i da je jedini pravi odgovor koji jamči samostalnost, slobodu i sigurnost svim građanima Hrvatske jaka hrvatska država, njezine jake institucije i snažno gospodarstvo. Da bismo imali snažnu državu, moramo imati snažne lidere i jasnu hrvatsku politiku, a ne briselske činovnike koji slušaju naloge koje dobivaju iz Bruxellesa. rekao je Penava.

https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=1349510805906308

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button