Vijesti

Novo istraživanje: Višak smrtnosti se povećava nakon uvođenja lockdowna!

Višak smrtnosti je puno bolja mjera od samog izvještajnog broja umrlih direktno pripisanih epidemiji.Izbjegavanje lockdowna ja vjerojatno i razlog zašto je Hrvatska prošla puno bolje nego bi se očekivalo s obzirom na bogatstvo i zdravstveno stanje nacije (negdje u sredini EU). Istraživanje možete pogledati na linku.

”Tko bi očekivao da kada ljude zatvoriš u kaveze i onemogućiš im kretanje, druženje, zarađivanje, liječenje i sl. te ih držiš u konstantnom strahu, oni počnu umirati… To je doista bilo neočekivano… (ovo je naravno bio sarkazam).Preko godinu dana stalno “trubim” da pretjerano stroge mjere doslovno ubijaju ljude… Vlada me je srećom “čula”, šteta što me nisu više “čuli” i mediji, jer da nisu stalno prenosili kataklizmička predviđanja nekih mojih kolega, imali bismo i još manje žrtava širenja straha i panike. No opet, ne možemo kriviti niti naše medije, jer oni uglavnom prenose strane izvore, a širenje panike je globalno dominiralo. One koga treba primarno kriviti su “cenzori” na društvenim mrežama i u strukturama moći koji su odlučili što je “istina” i onda ušutkali one znanstvenike koji su se usudili usprotiviti toj “istini”. Je da nas nisu fizički spalili na lomači, na na društvenim mrežama su sustavno zatirali sve pokušaje osporavanja te istine, pa makar dolazili i od najvećih znanstvenih autoriteta poput prof. Ioannidisa i drugih uglednih znanstvenika.” navodi Gordan Lauc u osvrtu na navedno istraživanje.

Škotska i Hrvatska – odlična usporedba i epidemioloških strategija i utjecaja lockdown-a. Hrvatska je imala jednu od najliberalnijih epidemiološih strategija, UK, a pogotovo Škotska jednu od najstrožih u EU. Svejedno, usprkos značajno većem bogatstvu (pa u skladu s time i zdravstvenim sustavima), imaju više umrlih nego mi (mjereno pravom mjerom: viškom smrti).

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button