Domovina

Nino Raspudić: Ne pada nam na pamet dovoditi lijevu vlast u Hrvatskoj

Saborski zastupnik iz kluba Mosta Nino Raspudić gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje je komentirao kandidaturu predsjednika Milanovića na parlamentarnim izborima.

Ustavni sud donio je odluku kojom Zoranu Milanoviću zabranjuje sudjelovanje u izbornom procesu kao kandidatu na listi SDP-a. Član Mosta Nino Raspudić smatra ovu odluku očekivanom.

“Pitanje je kakav će potez predsjednik Milanović povući. Mi smatramo da je trebao dati ostavku na mjestu predsjednika ako je odlučio ući u izborni sraz. Od ovakvog Ustavnog suda možemo očekivati da će raditi u korist HDZ-a, međutim čini se da se događaju frakcijske borbe unutar samog HDZ-a”, istaknuo je Raspudić.

Kazao je i kako je Milanovićeva “bomba” bacila sjenu na to da predsjednik Ustavnog suda i nitko od njih nije došao na prisegu Turudića, prenosi N1.

“Ako je njih izabrao HDZ, a Turudića također HDZ, tu se događa nešto čudno, pogotovo ako isti dan USKOK upada u PPD. Znajući da je USKOK dijelom pod šapom HDZ-a, može se zaključiti da je u HDZ-u započela teška frakcijska borba za kontrolu nad strankom. Svjesni su da idu prema porazu. Ustavni sud će očekivano donijeti odluku koja ide u korist HDZ-a, barem one frakcije koja ih je postavljala.”

Rekao je i da ako Milanović da ostavku, čime bi opravdao taktički svoje poteze, ispalo bi da je svjesno pustio HDZ-u Ustavni sud da donese odluku kakvu je donio da dodatno iziritira narod, a onda on ispada frajer i daje ostavku i kaže da stoji iza svoje riječi i ide na izbore. Sugerirao je i da bi to opravdalo ovo što je do sada uradio.

Kaže kako je Milanović imao pravo na taj potez, ali bi bilo dosljedno da dadne ostavku, kojom bi uskoro došlo do predsjedničkih izbora i “karte bi se potpuno izmiješale, čime bismo dobili stabilnu situaciju”.

Upitan vidi li Most u Vladi nacionalnog spasa, Raspudić je odgovorio:

“Postavljam pitanje zašto on nije rekao da će napraviti neku nezavisnu listu, izaći na izbore i pozvati sve druge čestite ljude da se okupe s njegovom nezavisnom listom? Rekao je da će nositi listu SDP-a u prvoj izbornoj jedinici, na prvom mjestu. Tu dolazimo do problema. Zoran Milanović nije naš premijerski kandidat, niti je program SDP-a Mostov program. Naši programi i vrijednosti su vrlo različiti i ne pada nam na pamet dovoditi lijevu vlast u Hrvatskoj.”

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button