Domovina

Neki će reći kako trenutačni premijer boluje od grandomanije

Svaka vlast, koja boluje od dijagnoze grandomanije, a danas je to svaka, ustrojena je po modelu piramide. Ono što sa sigurnošću mogu reći jest da od dotičnog ne bih kupio polovni automobil.

I površnom analitičaru hrvatske političke scene jasno je da istom dominira čovjek koji je definitivno izgubio dodir sa stvarnošću. Njegovo ponašanje, natopljeno cinizmom i sarkazmom, kao standardnim načinom komuniciranja, uz sirovo i plitko omalovažavanje osoba koje nisu njegovi istomišljenici, znak je velike unutarnje nesigurnosti koja se pokušava prikriti nadmenošću i bahatošću.

Piše: Ivica Ursić

Neki će reći kako trenutačni premijer boluje od grandomanije.

Što je to grandomanija?

Grandomanija (lat. grandis velik; grč. mania ludilo), pretjerano uveličavanje samoga sebe. Bolesno isticanje umišljene vlastite veličine od strane pojedinca, porodice, naroda i sl. Isto što i megalomanija.

Teško je bez stručne dijagnoze govoriti o nečijem duševnom stanju. Jedino je moguće, temeljem javnih nastupa špekulirati, a to mi nije namjera.

Ono što sa sigurnošću mogu reći jest da od dotičnog ne bih kupio polovni automobil. Jesam li sretan što on i njegova kamarila, poslušnih trolova, odlučuje o mojoj sudbini i sudbini mojega naroda, pa to zaključite sami.

Svaka vlast, koja boluje od dijagnoze grandomanije, a danas je to svaka, ustrojena je po modelu piramide.

Lik na vrhu piramide nikada tamo ne stoji zato što je sposoban sam stajati. Njega podupiru svi oni koji su ispod njega jer ne žele u piramidalnom ustroju pomicati stvari koje bi dovele do urušavanja sustava koji ih tovi.

Za to vrijeme robovi (u našem slučaju hrvatski narod) održavaju piramidu kako bi preživjeli.

I uvijek se čeka Mojsije, kojeg Bog šalje, kako bi izveo narod iz ropstva. Tek tada piramida pada, ruši se, jer nema onih koji bi je opsluživali.

Najbitnije pitanje glasi: „Tko su oni koji održavaju „grandomanijaka“ na vrhu i iz kojeg razloga to čine?

Odgovor glasi: “To su stranački poslušnici, uhljebi, izdajice Boga i naroda.” A razlozi su: “Strah. Sinekure. Ambicija. Glupost. Sebičnost. Mržnja….”

Nešto od ovoga jest.

Nesumnjivo.

Ipak i najbolje konstruirana i izgrađena piramida pada kada plebs kaže … “E… dosta je! Nismo mi robovi. Mi smo svojom krvlju slobodu ostvarili. Silazite dolje da vas mi ne skidamo.”

Very simple!

(ovo je tekst iz 2019. !!! pokazuje svu dugotrajnost i stabilnost vladanja faraona iz dinastije HDZ u starom Egiptu)

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button