Svijet

Nasilje i Ekstremizam: Ljevičar koji pucao na Demokraciju

U najnovijem činu političkog ekstremizma, 71-godišnji Juraj Cintula, simpatizer ekstremno lijeve oporbene stranke “Progresivna Slovačka”, izveo je kukavički napad pucnjem na slovačkog premijera Roberta Fica. Ovaj gnjusan čin nasilja nije samo napad na pojedinca, već je napad na same temelje demokracije. Cintula, koji sebe smatra piscom, izrastao je iz okruženja stranke koja promovira lijevo-liberalne, zelene i LGBTQ ideje, s izraženom globalističkom agendom. No, umjesto da svoje stavove izražava putem demokratskih procesa, on se odlučio za put nasilja i terora.

Ovo nije samo izolirani incident. To je manifestacija sve dubljeg ekostalinističkog radikalizma koji prožima društvo. Ljevičari poput Cintule koriste ideologiju kao izgovor za nasilje, umjesto da se bore unutar okvira zakona i demokratskih institucija. Stoga, umjesto da budemo zapanjeni ovim napadom, trebamo se suočiti s činjenicom da socijalistički teror ne poznaje granice.

Nasilje frikova iz nove Internacionale s rodnim devijacijama treba osuditi i suzbiti u korijenu. Cintulina djela ne predstavljaju vrijednosti progresivnih politika; ona su prijetnja civiliziranom društvu i demokratskim vrijednostima. Dok se fašoanarhistički politički socijalizam ne suzbije, sloboda i demokracija bit će stalno ugroženi.

Robert Špehar

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button