Humor

Misli Dida Andrijice: Smeta njima Thompson zbog domoljublja, zbog pisama rvacki, zbog obitelji i vire, a ne njegova taraca!

Udri po Thompsonu, ali, tribate znat, nije nji briga za taracu, niti za stan. Thompson njima smeta zbog domoljublja, zbog pisama rvacki, zbog obitelji i vire!

Zdravi bili dico moja! Nećete virovat šta mi se je prikjučer dogodilo! Doša ja u gostijonu u našega Mate Digitrona , kad anamo barufa.

Gledan koji se đava događa, kad ono Antuka Kobilin i Marko Podguz u klinču. Pa se guraju, vrte, čas na vu, kad na nu stranu. Počerupali se ko pivci!

I ni jedan ne pušća! Bogu fala, nije noža bilo, inače bi ga virujte mi na rič, neko dobija u jaketu! Sve ja vičen ; stani, pušćaj, ne ga za grkljan…ali đavlu korist, oni ne pušćaju.

Još bi se oni do danas čerupali da svi skupa nismo urtali, i razdvojili ta dva ovna. Kad su se smirili, pitan ji ja: koji van je đava bijo?

Kad li će Antuka: Pitaj ovoga Podguza, on je kriv! Nisan-odma će Marko Podguz – ti si budala!

Nemereš mi zabranit da izvješćujen zainteresiranu javnost- opet će Podguz.

Đava odnija tebe i javnost, nemereš dolazit u moje i njuškat- viče Antuka- i još vičeš da nisi na mome!

Dotle san sluša, i kako mi ništa nije bilo jasno, priupita san Matu Digitrona šta se zapravo strevalo.

Mate mi je ispriča da je Antuka otrga grožđe, odnijo ga u konobu, još dokupijo od maloga Jure Matanova, a ovi žbir od Marka Podguza, mu je uša na njegov dočić ispod konobe i gleda i brojijo vriće, a undak bi po selu priča kliko je vrića , kliko će bit vina, kliko rakije, po kojoj cijeni je kupijo, a pošto će prodavat vinčinu i rakiju. I naravno, lagat će usput ko ćuko!

I slušan ja Podguza, on to sve pravda intereson javnosti

Misli Dida Andrijice: Smeta njima Thompson zbog domoljublja, zbog pisama rvacki, zbog obitelji i vire, a ne njegova taraca!
www.crodex.net
Danka partizanka zbog “interesa javnosti” provalila u Thompsonov dom

I kad mu je Antuka prigovorijo, on mu je reka da je to isto ko ona mala Derigaj što je Thompsonu u dvorište upala. Eto ti šta ti je!!

To je čini se jedino u ovoj našoj Rvackoj u redu. Da ona priko skala uniđe na tuđe i undak još se pravi žrtva.

Nevista, da si to slučajno u Jamerici napravila, odnilo bi te u onoj crnoj vrići. Kakva javnost, kakvi đava? Nemereš u tuđe unilazit!

Da si slučajno kojomu crljenomu upala prid kuću, ili kakvomu ministru, nedaj Bože pupavcu ili plenkoviću, ti bi moja derigaj, na Bilican završila prija nego šta bi rekla Ujmisusovo!

Nego udri po Thompsonu, ali, tribate znat, nije nji briga za taracu, niti za stan. Thompson njima smeta zbog domoljublja, zbog pisama rvacki, zbog obitelji i vire!

To je razlog šta upadaju! A ovde si upala Thompsonu, pa se digla cila liva falanga, diglo i kuku i motiku i svi udariše po Thompsonu.

Sve jin je bitno, osim onoga šta je najbitnije! Sve van je, crljeni, džaba. U ciloj priči je jedino bitno da je ona povridila nečiji dom.

Uopće nije bitno ni čije je , ni kako je doša do toga. U tuđe nesmiš unilazit! I virujte meni dico, da meni u ono malo moje sirotinje neko tako upadne, lupa bi ga motikon do kraja! I nebi mi bilo bitno, jeli lopov, novinar ili astronaut, ili ovo govno od Marka Podguza!

Odstaja bi ga na nogan u Lepoglavi! Odstaja, ne odleža!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

Foto: privatni album

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dugopolje.org

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button