Domovina

Miro Bulj:”Narode moj, mislite li da su maske potrebne u školama?”

”ZAŠTO STOŽERAŠI NALAŽU OBVEZNO NOŠENJE MASKI U ŠKOLAMA IAKO STRUKA KAŽE DA MASKE IMAJU VRLO MALI UČINAK NA ŠIRENJE PANDEMIJE?

Znanstvenik Gordan Lauc, član vladinog Znanstvenog savjeta:

1) Mislim da su maske u školama besmislene, jer imaju vrlo mali učinak na širenje pandemije

2) Maske su neugodne, onemogućavaju normalnu komunikaciju, no ne predstavljaju ozbiljnu zdravstvenu prijetnju za veliku većinu djece

3) Bilo kakve agresivne akcije roditelja na sprječavanju korištenja maski su štetne kako za konkretno dijete u čiji život se unosi nered, tako i po čitavo društvo, jer nam dodatne polaziracije i sukobi mogu samo škoditi. Nemojte sudjelovati u takvim stvarima.

4) Ako želite nešto poduzeti, pišite ravnatelju škole, gradonačelniku ili općinskom načelniku i tražite da vam pojasne zašto oni osobno prisiljavaju vaše dijete da nosi masku kada to niti na koji način ne pridonosi zdravlju ili školovanju djeteta, ometa normalnu nastavu i komunikaciju među djecom i sa nastavnikom, a na dinamiku epidemije ima iznimno mali utjecaj. Ravnatelji i gradonačelnici / općinski načelnici imaju mogućnost ukinuti maske u školama, a ako inzistiraju na maskama, moraju vam objasniti zašto to rade.

Izvor: Facebook profil Gordana Lauca – https://bit.ly/3kf0Jh9” napisao je gradonačelnik Sinja Miro Bulj na svom Facebook profilu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button