Domovina

Miletić:Pojedini mediji i pojedinci namjerno i sustavno šire strah i paniku

”Jednosmjerna ulica ima samo jedan mogući završetak puta. Uvijek vodi do – zida. A kada čovjek dođe ispred zida, ako je taj zid velik, a nerijetko se nalazimo baš pred takvim zidovima – a čovjek ne može nazad, događa se pucanje. Pucanje nam ne treba. U “pucanju” čovjek ne može pronaći rješenje problema. Kao i u panici i u strahu. Nama treba dijalog. I hrabrost. Svih udruga, institucija, znanstvenika, Katoličke crkve i drugih vjerskih organizacija. Trebamo svi – razgovarati. Trebamo zajedno sjesti, tražiti odgovore.

Kada se ne razgovara, onda se u šumu komunikacija građani ne snalaze. Kako većina medija i pojedinci namjerno i sustavno šire strah i paniku – ljudi su pogubljeni. Mnogi vjernici su razočarani i Crkvom od koje su očekivali – sidrište. Ovdje vidim ogromni potencijal napretka i rasta u dijalogu. Vjerujem da će ovo biti bolje. Imamo pravo dobiti odgovore o smislenosti COVID putovnica kada i zaraženi šire virus, a njih se ne testira.

Na primjer, u Hrvatskom saboru možda tako šeta osoba koja je cijepljena 2x ne testira se i uredno prenosi zarazu SVIMA pa i onima koji spadaju u rizične skupine. Imamo pravo dobiti točne odgovore o cijepljenima koji su preboljeli, o cijepljenima koji su završili kao zarazni ili koji su hospitalizirani.

Imamo pravo znati što se događa s nuspojavama, koliko ih je točno, što s nekim smrtima koje se povezuju s nekim cjepivima. Imamo pravo, ukratko, na ISTINU. Kada je znanstveno dokazano da i cijepljeni prenose virus, a takvi se mogu slobodno šetati – onda se građani s pravom bune i negoduju. Ali, tako raste i opće nepovjerenje. Ljudima treba objasniti da se virus NE može zaustaviti.

Niti jednom mjerom. To govore vodeći znanstvenici svijeta (Ferguson, Ioannidis). Imamo pravo razgovarati o pristupima liječenju, o načinima liječenja, o našoj primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Imamo pravo pitati zašto BAT koji košta 6kn se ljudima naplaćuje po stotinu i više kuna? Imamo pravo pitati zašto Država dopušta da milijarde zarađuju na PCR testovima interesne skupine? Imamo pravo znati zašto se ne ide u konkretno istraživanje da točno znamo ukupan broj preboljelih?To su sve teme o kojima treba razgovarati. Većina medija je naprosto nevjerojatna. Podcjenjivačka, isključujuća, sklona etiketiranju.

Žalosti da oni koji bi trebali biti stup demokratskih procesa, fajtera za slobodu misli, riječi i djela – ili šute ili pušu u rog ekstremista sa strane vaksera koji sa svojim ponašanjem i djelovanjem se uopće ne razlikuju od onih antivaksera s druge strane. Dakle, molim vas. Budimo razboriti. Stanimo na loptu. Ne napadajmo luđački jedni druge. Prekinite više s tolikom agresijom i gorčinom. Ne sudjelujmo u procesu potpune destabilizacije našeg društva. Zar stvarno ne vidite da nas namjerno dijele? Ništa nećete napraviti, baš ništa u stanju bijesa i mržnje.

Osim što ćete teško naštetiti sebi i drugima. Ja ću i dalje zagovarati slobodu svakog pojedinca. Da tko god želi – ima se pravo cijepiti. I to je legitimno. Isto tako, tko god ne želi – ima pravo ostati necijepljen, ali ne smije biti diskriminiran.Demokracija je takav sustav. Ali, i nju se njeguje i razvija. Ajmo tome doprinijeti.” napisao je saborski zastupnik Marin Miletić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button