Zanimljivosti

Lauc:”Ono što čitamo u medijima je vrlo rijetko točna i istinita informacija”

”Nažalost ono što čitamo u medijima je vrlo rijetko točna i istinita informacija.” komentirao je znanstvenik Gordan Lauc članak objavljen na Dalmatinski portal. Njegovu objavu donosimo u nastavku:

”Kao što sam puno puta naglasio, ja nisam protivnik cijepljenja. Ja se samo ne slažem sa zloupotrebom pandemije za ostvarivanje nemoralnih profita. Zato mi je bilo veliko zadovoljstvo upoznati dr. Iskru Reić koja je bila jedna od ključnih osoba kod donošenja odluke koja će ući u povijest medicine kao jedna od najetičnijih odluka ikada donesenih.

Za razliku od nekih drugih farmaceutskih tvrtki, Astrazeneca je donijela odluku da će u pandemiji svoj proizvod prodavati po proizvodnoj cijeni, bez ikakvog profita. Zato je njihov proizvod bio više od deset puta jeftinije od konkurencije.

Nažalost, te druge firme su ostvarile stotine milijardi eura profita koje su uložili kako u ocrnjivanje konkurencije, tako i u lobiranje i korumpiranje kojim su osigurali da države nameću njihove proizvode i onima kojima oni uopće nisu bili potrebni, sve samo zato da bi oni zaradili još pardesetak milijardi eura…

Po mom osobnom mišljenju, to je čisti kriminal, a svi oni koji su bili dio te korupcijske hobotnice će na kraju morati odgovarati. A pozitivne primjere etičnog postupanja farmaceutske industrije treba stalno isticati, jer nije cijela industrija loša. Samo što i u toj industriji, kao i u svako drugoj, postoje neetični kriminalci koji će osobni profit staviti ispred tuđeg zdravlja…” napisao je Lauc.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button