Izbor uredništva

Lauc:Mjere ne samo da nisu spasile nikoga, već su doslovno ubile ljude.

Gordan Lauc, ugledni hrvatski znanstvenik, na društvenim mrežama se oglasio sa još jednom objavom kojom je upozorio na štetnost mjera koje su bile uvedene diljem svijeta u borbi protiv covida .

Objavu u cijelosti donosimo u nastavku:

”Usporedbom smrtnosti u Švedskoj s doslovno bilo kojom zemljom, uključujući i Novi Zeland koji je izolirani otok, vrlo jasno vidimo da su razne „stroge mjere“ bile jako smrtonosna pogreška koja je rezultirala većim brojem umrlih. Dakle ne samo da nisu spasile nikoga, već su doslovno ubile ljude.

Jako je važno da to svi shvate i službeno zaključe, kako nitko, nikada ne bi takvu pogrešku ponovio…” napisao je Lauc.

I mi smo već puno puta naglašavali da „mjere“ nisu nikoga spasile. Svi smo u kontakt s virusom došli više puta, a težinu bolesti je primarno odredilo opće zdravstveno stanje svakoga od nas (uz određene genetičke predispozicije poput poremećaja u interferonskom odgovoru).

Određene mjere imale su smisla na proljeće 2020. kada nismo dovoljno znali o virusu, no nakon toga više nisu imali apsolutno nikakvog smisla.

Za njih su lobirali oni koji su na pandemiji zaradili milijune i milijarde i to treba svima postati jasno…Sad otprilike vidite zašto su lockdowneri prije par mjeseci proglašavali ovo ‘temom koja je iza nas, o kojoj više ne treba pričati’.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button