Domovina

Kolakušić: Plenković je najjaču hrvatsku tvrtku, ne samo u Hrvatskoj nego i na području Zapadnog Balkana izručio prvo Rusima, a sada Arapima

Bivši sudac Trgovačkog suda, a sadašnji eurozastupnik Mislav Kolakušić, komentirao je preuzimanje Fortanove – bivšeg Agrokora.

– Plenkoviću, jesi li ti glup ili…? Todoriću oteo Agrokor, a Hrvatskoj poljoprivredna zemljišta i izvore pitke vode da bi ih sada predao Arapima’, zavapio je europarlamentarac Mislav Kolakušić, bivši sudac Trgovačkog suda, povodom informacije o preuzimanju Fortanove (bivšeg Agorokora) od strane Arapa. 

– U potpuno nezakonitom postupku temeljem Lex Agrokora u kojem nikad nije izabrano vjerovničko vijeće, čime im nije omogućeno sudjelovanje u postupku, koje je najvažnije tijelo postupka uz trgovački sud, Plenković je najjaču hrvatsku tvrtku, ne samo u Hrvatskoj nego i na području Zapadnog Balkana izručio prvo Rusima, a sada Arapima.

Vjerujem da ću kad-tad doći na vlast i očistiti Hrvatsku od šljama’, poručuje Kolakušić.

Nakon što je objavljeno da je privatni ulagač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Saif Alketbi, kupio 43, 4 posto udjela u Fortenova grupi od ruskog Sberbanka, ne prestaju reakcije. Iz Fortenove ističu kako o svemu nisu ništa znali, a detalje pokušavaju saznati i u Vladi. Zasad je sigurno da je transakcija provedena u ruskom registru. No ne zna se ima li novi vlasnik sve potrebne dozvole za kupnju udjela od ruske banke, koja je pod sankcijama.

Nitko ništa ne zna…

U Vladinoj reakciji na “medijska saznanja o preuzimanju Fortenove” kaže se da pozadinu konkretne poslovne operacije Vlada ne može komentirati. Kažu kako o njoj nema nikakvih službenih saznanja, niti je na ikoji način u to bila uključena.

Nadležni resori provjerit će sve relevantne činjenice vezane uz preuzimanje udjela Sberbanka u Fortenovi, kažu u Vladi.

Podsjećaju da je suvlasnička uloga ruskog Sberbanka, kao tadašnjeg vjerovnika Agrokora, rezultat poslovnih odluka bivše uprave Agrokora. Tvrde kako to nije odabir Vlade.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Paraf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button