SportVjera

Koja je tajna uspjeha Zlatka Dalića!?

Uoči spretne, ali i sretne pobjede Hrvatske reprezentacije u srazu s Japanom nakon lutrije jedanaesteraca u javnost je dospjela jedna predivna vijest koju je javno podijelio Rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, Domagoj Matošević.
Naime u nedjelju (dan pred utakmicu) Hrvatska nogometna reprezentacija na čelu s velikim vjernikom, izbornikom Zlatkom Dalićem zatražila je od Katarske vlasti slavljenje Svete Mise u Dohi s obzirom da se svi mi kršćani nalazimo u svetom vremenu Došašća.

Iako je Katar u potpunosti muslimanska zemlja odobrili su zahtjev Hrvatske reprezentacije i omogućili im sve potrebno za slavljenje Svete Mise. Slavlje je predvodio Rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, Domagoj Matošević.

Nijedna druga reprezentacija nije objavila kako je učinila išta slično, iako je poznato da je u natjecanju ostalo više katoličkih zemalja.

Iako nije poželjno moliti se za ishode utakmica, ono što sigurno možemo reći je to da je Bog bio uz svakog našeg igrača, sačuvao ih od ozljeda i dao im mudre umove te mirne noge pri izvođenju jedanaesteraca .

Naši heroji još su jednom zajedno pokazali koliko su i u uspjehu ponizni, a za to ih je Bog obilno nagradio.

Iako neki tvrde da Dalić ima puno sreće, teško je srećom objasniti deset odigranih utakmica zaredom bez poraza, uspjehe u Ligi nacija ili plasman predstavnika najmalobrojnije nacije u polufinale SP-a, dva puta zaredom. 

Kad je prije četiri godine u Rusiji promovirao poniznost, mnogi su to u društvu u kojem se volimo busati u prsa, hvaliti i biti prvi, a ne posljednji, shvatili kao nedostatak. Međutim, upravo je poniznost ključni element suvremenog vodstva, koje promoviraju vodeći svjetski autoriteti, a koji se pak temelji na kršćanskom učenju. 

“Tko želi biti prvi, neka bude sluga svima!” – jasno je poručio Isus Krist svojim apostolima.

A toga se, kao istinski vjernik koji promiče, ali nikome ne nameće svoju duhovnost, drži i izbornik Dalić, kao i kapetan Luka Modrić. Svjedočenje vlastitim primjerom je najzahtjevnije, ali i najučinkovitije. Takva kombinacija, u kojoj nema viška ega i želje za pozornošću i slavom, teško se postiže. No, eto, naša generacija ima sreću svjedočiti takvom uspjehu.

Hrabro dalje, jer s Bogom je sve moguće!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button