Svijet

Kinezi spremaju još jedan šok za Amerikance…

Kinezi imaju za cilj napraviti zrakoplov koji je sposoban nositi deset tona tereta i preletjeti čak 7660 kilometara bez potrebe za punjenjem goriva u zraku

Kina svakim novim potezom pokazuje da ne samo da drži korak s američkim vojnim razvojem već ima namjeru biti i korak ispred.

Prema pisanju kineskog lista South China Morning Post, Kinezi, odnosno njihova vojska, se priprema se za otkrivanje “nevidljivog” bombardera H-20. Ovaj zrakoplov će biti kineski odgovor na američki bombarder nove generacije i nasljednika bombardera B-2 Spirit, dugoočekivanog B-21 Raidera.

Kinezima je cilj napraviti zrakoplov koji je sposoban nositi deset tona tereta. Moći će preletjeti čak 7660 kilometara bez potrebe za punjenjem goriva u zraku, prenosi pak portal Inteeresting Engineering.

H-20 je rezultat razvoja kineske zrakoplovne industrije usredotočene na ratne zrakoplove serije 20 (poput J-20). Ovaj program traje još od ranih 2000-ih godina.

Rezultat tog razvoja sad bi trebao biti i H-20 bombarder, odnosno moćan zrakoplov koji se može sakriti od sustava protuzračne obrane. Ovaj bombarder je sposoban za masovno uništavanje neprijatelja.

Dosadašnja izvješća tvrdila su da će novi kineski bombarder H-20 biti otkriven do 2. prosinca, odnosno prije američkog B-21 Raidera, koji razvija tvrtka Northrop Grumman.

Glavna zabrinutost zapadnih vojnih analitičara jest ta što postoji malo znanja o H-20. Posebice o njegovim točnim specifikacijama, za koje se tvrdi da se mogu mjeriti samo s američkim Raiderom.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
zimo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button