Crna kronika

Kako je Miran Pavić , glavni urednik Telegrama prostački napao novinara Nakića

U proteklim mjesecima svi znanstvenici i mediji koji se usude propitkivati ”dogme” pandemijskog marketinga i stožera izloženi su konstantnim napadima od tzv. mainstream medija . U tome se posebno ističu dva portala u vlasništvu osuđenog kriminalca Matije Babića i portal Telegram iza kojeg stoji obitelj Ninoslava Pavića, bivšeg vlasnika Europapress holdinga koja je državi ostala dužna oko 2 milijarde kuna poreznog duga sa kojim smo mogli napraviti Pelješki most. S obzirom da na znanstvenoj razini nemaju argumentaciju , napadi su po već ustaljenoj praksi mainstream medija i ”pandemijskog marketinga” na osobnoj razini u čemu se vrlo često ne biraju riječnik te se služe čak i prijetnjama . kako je Miran Pavić , sin od nekadašnjeg vrlo dobrog Sanader

U nastavku donosimo kako je Miran Pavić, glavni urednik Telegrama , prostački napao novinara liberal.hr i uputio mu prijetnje.

”Zanimljivo je vidjeti kako se novinari, urednici i vlasnici medija ponašaju kada ih suočite izravno s dezinformacijama o koroni koje šire u javnost. Jedan od boljih primjera svakako je Miran Pavić, direktor Telegrama, koji je “pošizio” toliko da mi je izbombardirao inbox smiješnim uvredama i prijetnjama. ” naveo je Mario Nakić

Sve je krenulo ovako:

Na ovu objavu Telegrama je reagirao Nakić zbog očite dezinformaciju. Oni zapravo govore o broju registriranih “slučajeva” i kad bi slučajevi bili u nazivniku, onda bi smrtnost od covida bila oko 1%. To se zove CFR.

“Znam tko te plaća!”

Ali to nisu svi zaraženi jer je zaraženih mnogo više nego registriranih slučajeva. Lani je to otkrio Krunoslav Capak predstavljajući rezultate serološkog istraživanja HZJZ-a. Početkom ove godine Stanfordova metastudija, koju je prihvatio i WHO, otkrila je da od covida (ili s covidom) umire, ovisno o regiji, između 0,1 i 0,3 posto zaraženih. To je IFR.

Objavio sam to na svome profilu i označio sam Mirana Pavića da bih mu ukazao na grešku koju čini njegov medij jer to smatram ozbiljnim dezinformiranjem javnosti. Njegova reakcija je zlato.

Prvo me u komentarima napao da sam bolestan, ovisnik i plaćenik. Zatim je napravio cijelu ludu konstrukciju o tome kako mene neki tajanstveni “poduzetnik” plaća i govori mi što da pišem. Kaže da on to “zna” i da “ima dokaze”, ali boji se reći ime tog “poduzetnika” i objaviti dokaze.

Kad je vidio da rasprava ne ide u njegovom smjeru, obrisao je svoje komentare i bjesomučno me napao u inbox. Psovke, uvrede i klevete. Tu me je povezao čak s Plenkovićem (da ja preko tog njegovog “poduzetnika” primam novac od Plenkovića), što je prilično luda teorija zavjere jer teško da bi neki političar financirao novinara da ga kritizira.

Ovaj screenshot je samo mali dio uvreda koje mi je Pavić poslao u inbox. Ostatak je toliko degutantan da ga iz poštivanja dobrog odgoja naših čitatelja ovdje neću objaviti. U jednoj mi je direktno zaprijetio da će me on “strpati doživotno u zatvor”. napisao je Nakić a sve samo zato što je ukazao na dezinformacije koje širi telegram.hr.

Hoće li HND reagirati na ove prijetnje novinaru Nakiću ? Hoće li Faktograf cenzurirati dezinformacije koje širi Telegram?

Naravno da neće , jer su oni u istoj ”ekipi” kao i dotični Pavić!

Inače,iza projekta Telegrama, stoji dio ekipe koja je dug niz godina radila u različitim izdanjima Europapress holdinga Ninoslava Pavića.

Hrvatski medijski prostor dobrim dijelom satkan je od likova poput Ninoslava Pavića koji je, očito, i nakon svega što mu se dogodilo s aferom Gruppo, nastavio sa svojom ustaljenom praksom i dalje u poslovnoj karijeri nakladnika i publiciste.

Osim što je volio formirati medijsku javnu sliku Hrvatske, Ninoslav Pavić je volio i novac. Naime, opće poznata stvar je kako je Pavić, odnosno EPH kojim je upravljao dugi niz godina, Republci Hrvatskoj ostao dužan iznos od preko 2 (slovima: dvije) milijarde kuna na ime poreznog duga, te uz pomoć politike ušao u fantomsku predstečajnu nagodbu u vrijeme suspektnog ministra financija RH, Slavka Linića.

Za razliku od Ninoslava Pavića, a usporedbe radi, ravnateljica Porezne prave za vrijeme mandata ministra financija Slavka Linića, Nada Čavlović Smiljanec osuđena je i kažnjena prije nekoliko tjedana s dvije godine zatvora za prolongiranje naplate poreznog duga osječkom poduzetniku Željku Bilošu.

Pavićevoj ljubavnoj idili s osuđenim bivšim premijerom Ivom Sanaderom bolje da ni ne govorimo.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button