Domovina

Kako je Fokus izvršio političko samoubojstvo

Koalicija Za bolju Hrvatsku naziv je oporbenog bloka koji je prije dva dana predstavljen kao alternativa HDZ-u i njihovim partnerima. Uz SDP, kao najveću stranku u grupaciji, u njoj su Fokus, IDS, PGS, Reformisti, Centar, Radnička fronta, Stranka s imenom i prezimenom, Glas te HSS.

Ono što je ovdje najviše začudilo da su u istoj koaliciji ”liberalni” Fokus i socijalistička Radnička fronta, posebice kada se uzmu u obzir riječi predsjednika Fokusa Davora Nađija, a koji je u prosincu otpisao ikakvu mogućnost koalicije s Radničkom frontom.

Danas su ponovno održali konferenciju u kojoj su rekli da neće u koaliciju sa strankama koje ne priznaju privatno vlasništvo.

Ovo političko samoubojstvo je komentirao poznati Liberal Mario Nakić čiju objavu donosimo u nastavku:

”Nakon paradiranja sa sovjetskim zastavama, poziranja i naslikavanja s komunjarama, rekao sam im da su se pokopali epski. Nisu slušali. Tek kad su vidjeli da im je rejting prepolovljen i kad im je članstvo masovno tražilo da se ispiše iz stranke, e sad su skužili da su se za..ebali. Kasno, drugovi. Ispali ste papci na kvadrat. Totalno nepotrebno i kukavički, samo da budete “u trendu”. Za Centar to nije tolika katastrofa, Centar je od početka stranka signaliziranja vrlina – oni ističu “antifašizam” i feminizam među svoje “vrijednosti” – dakle, lako će se uklopiti u Možemo.

Ali Fokus je od početka bio prvenstveno za niže poreze i tržišne slobode, to je stranka kojoj su protržišne politike core business. Za njih da tako lako i naglo prihvate bilo kakvu suradnju s antitržišnim socijalističkim strankama – to je političko samoubojstvo.” napisao je Nakić očito razočaran ovim potezom Fokusa koji su prosuli sve ono dobro što su uradili u protekle 4 godine.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button