Izbor uredništva

Je li povlačenje Srba iz Ustavnog suda BIH početak raspada BIH!?

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) pozvala je sudca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine imenovanog iz RS-a (Zdravka Kneževića) da podnesu ostavku koja bi važile sve do drugačije odluke ove skupštine.

Zaključak je usvojen većinom glasova večeras na šestoj posebnoj sjednici parlamenta RS.

Radi se o posve logičnom  zaključku koji bi donijela svaka federalna jedinica na svijetu ukoliko bi joj neka druga razina vlasti krenula u otimanje ustavom zajamčenih prava.

Primjerice Država Teksas povukla bi se iz mnoštva saveznih tijela vlasti ukoliko bi Washington krenuo u npr. ukidanje prava te države na vlastitu zastavu ili ju proglasio neustavnom.

Republika Srpska time čini jako riskantan potez i potez koji može dovesti do ustavne krize u BiH. Traži odlazak stranaca iz Ustavnog suda BIH.

Članove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Narodna skupština je naime sljedećom odlukom zadužila da što prije upute u parlamentarnu proceduru zakon prema kojem bi Ustavni sud BiH djelovao bez stranih sudaca.

Narednim izglasanim zaključkom ostavljen je neograničen vremenski rok za vraćanje Republike Srpske vlasti nad pravosudnim i institucijama obrane i sigurnosti te neizravnog oporezivanja.

Te vlasti su, naime, ranije prenesene s entitetskog na državnu razinu u Bosni i Hercegovini, a prema večerašnjoj odluci, Republika Srpska može dobiti suglasnost “kada se za to steknu odgovarajući uvjeti”.

Kao razlozi za sve navedene večerašnje odluke Skupštine RS-a, iz vladajuće većine su tijekom rasprave naglašavani jasno antidejtonsko i antiustavno djelovanje Ustavnog suda BiH, odnosno optuživano ‘političko Sarajevo’ za djelovanje ne samo u toj oblasti na štetu Republike Srpske.

Kada sve ovo pročitamo, logično je da se upitamo što čini narod kojeg je Zapad u BIH doslovce koristio kao pokusne kuniće i koji su već više od 20 godina na razne načine maltretirani u BiH. Što čine Hrvati u BIH?

I što reći o njima, njihovom dostojanstvu, političkoj svjesti, svjenosti povijesnog trenutka?

Zašto Hrvati ,koje se u BiH tako jako ponižava, nije na ulicama a njegovi lideri veća prijetnja opstanku ove perverzije od države, ove američke protuhumanističke ”prostituke”?

Znate zašto nije. I teško nam se ponavljati.

Možda da znamo jezik kuhane žabe, možda bi nas taj narod čuo. No ne govorimo ga.

Izvor: Poskok.info

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button