Domovina

HDZ-ove igre? Kako je lukavo fokus javnosti s pljačke INA-e prebačen na uhićenje sutkinje Šupe

Uhićenje sutkinje Šupe za koju se već godinama sumnja da je korumpirana ne čudi. Dogodilo se isti dan nakon što je oporba napala HDZ zbog pljačke u INA-i a uoči subotnjih prosvjeda ispred središnjice HDZ-a.

Primoštenski načelnik Stipe Petrina komentirao je za Dalmaciju danas uhićenje Maje Šupe, šibenske sutkinje koja je oslobodila Tomislava Horvatinčića. Također, ona je zamjenica predsjednika kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku, a osumnjičena je za primanje mita. Zanimljivo je da je sada uhićena za slučaj koji se dogodio prije 13 godina. 

Novinari Dalmacije danas pitali su Petrinu je li iznenađen uhićenjem Maje Šupe.

“Svi reflektori do danas su bili upereni na HDZ i Inu. Velike su sume u pitanju i bilo je potrebno maknuti fokus s HDZ-a i žrtvovati nekoga poput Šupe koja je profesionalni mrtvac. Ona ima 65 godina, zrela je za mirovinu. Sada se gleda kako epicentar javnosti maknuti s milijarde kuna i Ine koja je opljačkana.

Čovjek se zapita je li moguće da su donesene neke presude, no glavni je problem vertikala koja vodi s nižih na više sudova. U tekstovima se spominju i velike odvjetničke face. Ne bi me čudilo da ih puste”, rekao je načelnik Primoštena za portal Dalmacija danas.

Treba napomenuti da je mjesec dana prije ovog postupka Šupe  podnijela zahtjev za umirovljenje.

Kako to radi HDZ na čelu s Plenkovićem mogli smo se najbolje uvjeriti na slučaju spomenute INA-e. Kad je objavljeno da je INA izgubila sudski spor, a bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko  bio u pravu, Plenković je odmah izletio s tezom da će otkupiti INA-u. Mediji su se o tome raspisali, gubitak više nije bio važan. Prošlo je vrijeme, sve je palo u zaborav, a INA naravno nikad nije otkupljena.

Isti scenarij gledamo već godinama. Zato uhićenje sutkinje za koju se već godinama sumnja da je korumpirana ne čudi. Dogodilo se isti dan nakon što je oporba napala HDZ zbog pljačke u INA-i a uoči subotnjih prosvjeda ispred središnjice HDZ-a.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Paraf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button