Domovina

Grafička Analiza: Malo dublji pogled u covid mjere!

Ova odlična analiza je napravljena od strane Josipa Nemeta, a ne od neke od državnih institucija koju plaćamo da radi takve stvari…

Analizu prenosimo u cijelosti:

BDP i mjere, nešto novo, nešto staro.

Obzirom na sve češće i agresivnije istupe pojedinih katastrofičara poput predsjednice HUBOL-a koji najavljuju lockdown, i ostale nepotrebne voodoo metode smartam da je bitno još jednom pokazati besmislenost istih.

Ali prvo malo dublji pogled u BDP. – graf 1.

Izvor: Facebook

U svim mogućim kombinacijama BDP pokazuje (jaku) negativnu korelaciju sa ukupnom stopom smrtnosti i viškom smrtnosti. Naravno kvaliteta zdravstvenog sustava je jedan parametar, ali vrijedi pogledati dodatne parametre poput stambenih uvjeta.

Što možemo isčitati iz istih?

Broj soba po osobi kao i prenapučenost stambenih jedinica pokazuju jaku negativnu, odnosno pozitivnu korelaciju sa stopom smrtnosti od covida i viškom smrti. Zanimljivo da ti parametri ne koreliraju sa stopom slučajeva. Naravno bogatije zemlje imaju više soba po osobi i manji udio populacije u prenapučenim stambenim jedinicama. Bilo bi zanimljivo ovo rasčlaniti po dobnim skupinama za dodatnu granularnost.

I sad na mjere

Odlučio sam ih rasčlaniti u tri kategorije radi boljeg pregleda.

Graf 2 – maske, lokdaunići, testiranje

Izvor: Facebook

Vrlo jasno vidljivo da je utjecaj maski, stay at home mjera i način testiranja potpuni promašaj. Ovo se tiče suzbijanja novih slučajeva, smrti, kao i viška smrtnosti.

Graf 3 – zatvaranja škola i ureda, restrikcije okupljanja, i contact tracing

Izvor: Facebook

Ajmo dalje, ovo je još bolji primjer nedostatka učinkovitosti razno raznih nametnutih restrikcija koje nisu urodile nikakvim plodom, osim što su nas spasile od održavanja INmusica te dvije prekrasne godine tišine na Jarunu.

Za kraj napominjem da su svi ti katastrofičari milijun puta najavljivali kolaps zdravstva, punjenje Arene, nedostatak kisika itd., a sve je završilo u rubrici ‘nije se dogodilo’.

Nadam se da će barem ovaj put naš uzvišeni stožer ipak malo zaviriti u analize i podatke, ali svjestan sam sa ipak očekujem previše.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button