Domovina

Goluža poručio Tomaševiću: Kriv si što je Plinara izgubila više od pola milijarde kuna

Mostov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Trpimir Goluža upozorio je u otvorenom pismu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je osobno odgovoran za gubitke Gradske plinare u iznosu od 562 milijuna kuna.

Goluža je, ocijenivši da je Tomašević ranije nerealno prikazao gradske troškove predškolske skrbi djece u Zagrebu, optužio zagrebačkog gradonačelnika da je istovremeno u javnosti prešutio Izvješće o poslovanju Gradske plinare Zagreb – Opskrba koje je utvrdilo da je u njegovom mandatu ostvaren gubitak od 562 milijuna kuna.

Mostov zastupnik je u pismu Tomaševiću ukazao na Izvješće u kojem stoji da je ”kriva poslovna politika društva uzrokovala gubitak u 2021. godini od 359 milijuna kuna te rezerviranje troškova po štetnim ugovorima za 2022. godinu u iznosu od 203 milijuna kuna” te ustvrdio da Izvješće izravno označava Tomaševića odgovornim za nastali gubitak.

”Prije no što prosuđujete koliko bi se dječjih vrtića moglo izgraditi za godišnji gradski trošak za mjeru roditelj odgojitelj, zbog objektivnog sagledavanja situacije bilo bi poželjno da analizirate izdatke kompletnog gradskog proračuna a ne samo njegovih 3 – 5%.

Osim izravnih izdataka gradskog proračuna, prisjetite se i ogromnih gubitka gradskih poduzeća i njihovih podružnica među kojima je jedan od najvećih gubitak Gradske plinare – Opskrba za koji očito i Vi osobno snosite dobar dio odgovornosti.”, stoji u Golužinom pismu Tomaševiću.

Goluža je na kraju pisma poručio Tomaševiću kako najveći problem Grada Zagreba nisu mnogočlane obitelji i njihova djeca već neadekvatno određivanje prioriteta gradske politike i neracionalno upravljanje gradskim resursima. napisao je Goluža

Očito su nam Možemovci pola milijarde kuna ( preko noći) ”oteli” iz džepa, uništili Plinaru, a sve zbog njihove nesposobnosti, lakomislenosti, nezainteresiranosti, gluposti, nepoštivanja i nepoznavanja Zakona i mega neodgovornosti.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button