Izbor uredništva

Faktograf.hr – samo ”činjenice”!

Faktograf se predstavlja kao neovisan a zapravo je vezan uz jednu političku platformu.

Faktografovo nekompetentno ponašanje te tumačenja koja odrađuje po direktivama svojih nalogodavaca prelazi već svaku granicu.

Orwellovsko ministarstvo istine kako se popularno naziva Faktograf sve više razobličuje svoje pravo lice. Tvrdnje koje iznose samo na neke dijelove tekstova, koji se njima čine osobito neistinitima, a druge sasvim ispustite pokazuje kako njihov parcijalni rad zaista nema koristi kako to lijepo znaju reći –  kao i kontrolori istine po portalima – „za zjednicu“!

Uistinu je široka paleta argumenata koje se može upotrijebiti za kritiku Faktografova djelovanja koji ukazuju na dvostruke standarde Faktografovih novinara pri analizi političkih stranaka kao što su Domovinski pokret i Most s jedne, to jest Možemo! s druge strane te one koji ukazuju na ideološku srodnost i zajedničke izvore financiranja Faktografa kao medija te organizacija kao što su Institut za političku ekologiju ili Zaklada Solidarna, a koje su poslužile kao inkubatori za kadrovsku jezgru političke stranke Možemo!, s Tomislavom Tomaševićem na čelu. (…) za Faktografove miljenike razmatraju se samo službene i formalne povezanosti, a za Faktografove protivnike vrijede druga pravila, po kojima ni izostanak službene i formalne povezanosti nije prepreka za stavljanje riječi iz usta osobe.

Kako Faktograf.hr manipulira podacima, navodimo u nastavku na primjeru predizobrnih anketa:

Ne samo da je ta “lažna” anketa točno predvidjela ulazak Škore u drugi krug – vodstvo Tomaševića nikad nije bilo upitno, i on je u anketi moje-ankete dobivao glasova otprilike koliko i u baš svim drugim objavljenim anketama, dakle nešto manje nego što je stvarno dobio na izborima – nego je Škoro na izborima ostvario rezultat vrlo blizu onog koji je moja-anketa predvidjela, uz razliku manju od 2% glasova, točnije 1,82%. U svakom slučaju, rezultat je bio debelo unutar statističke pogreške. Više je u toj anketi precijenjen Klisović, iako je glavni argument Faktografa bio da ona “gura Škoru!”.Generalno – “nevjerodostojna” je anketa JEDINA ispravno pogodila tko ulazi u drugi krug, a nije bilo velikih odstupanja ni kod ostalih. Dapače, prikazala je osjetno preciznije stvarni izborni rezultat od onih koje je Faktograf smatrao “vjerodostojnima”. Očekujemo od Faktografa da sada sve ostale ankete proglasi neistinitima i manipulativnima! A o tome koliko je “lažna” anketa koja predviđa rezultate drugog kruga, vidjet ćemo 30.5 .

Više o tome pročitajte >> OVDJE

Izvor: Moja anketa

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button