Izbor uredništva

Evo što nam mediji pokušavaju prešutjeti: dramatičan porast…

Evo što nam mediji pokušavaju prešutjeti: dramatičan porast srčanih tegoba i moždanih udara. Gotovo godinu i pol nakon početka cijepljenja protiv korone u Njemačkoj, značajan višak smrtnosti i milijuni slučajeva nuspojava cjepiva teško se mogu pomesti pod tepih – čak i ako to mediji, političari i institucije sve očajnije pokušavaju.

Zastupnik berlinskog SPD-a Robert Schaddach u ožujku se zastupničkim pitanjem internoj administraciji Senata raspitivao o razvoju relevantnih vatrogasnih i medicinskih incidenata koji upućuju na sumnju na posljedice cijepljenja. Schaddach je rekao: “Cilj pitanja je utvrditi razvoj brojki berlinske vatrogasne brigade s obzirom na srčane tegobe i moždani udar u posljednje četiri godine.”

Odgovor uprave Senata daje razloga za zabrinutost. Pod naslovima “Žalbe srca/ugrađeni defibrilator” i “Bol u prsima/ostale pritužbe na prsa”, broj prijavljenih intervencija u 2021. porastao je za 31 posto na ukupno 43 806 intervencija u usporedbi s prosjekom iz 2018./2019. Slično tome, broj zabilježenih intervencija pod ključnim riječima “Moždani udar/Tranzientni ishemijski (TIA) napad” porastao je za 27 posto na ukupno 13 096 intervencija u usporedbi s prosjekom iz 2018./2019.

No, u administraciji berlinskog Senata ne žele komentirati ovakav razvoj događaja. U svom odgovoru od 7. travnja uobičajeno pišu: “Promjene u učestalosti korištenja glavnih protokola za pritužbe ‘Srčani problemi/Ugrađeni defibrilator’ kao i ‘Bol u prsima/Druge pritužbe u prsima’ u okviru standardiziranog hitnog poziva upit može biti povezan s intenzivnijim korištenjem protokola, klasifikacijom simptoma, daljnjim razvojem upravljanja kvalitetom, ali i promjenama u broju hitnih spašavanja, primjerice zbog rasta populacije ili demografskih promjena.”

Evo što nam mediji pokušavaju prešutjeti: dramatičan porast... www.crodex.net
Evo što nam mediji pokušavaju prešutjeti: dramatičan porast srčanih tegoba i moždanih udara. (Foto:Pixabay)

Dok administracija berlinskog Senata nastoji informaciju držati podalje od očiju javnosti, njezin je odgovor s tim više zanimanja primila Feuerwehrgemeinschaft Berlin, udruga nekoliko stotina vatrogasaca kritičnih prema cijepljenju. Glasnogovornik udruge objasnio je: “Treba objasniti takve stope povećanja.” Također je rekao da je upečatljivo da se najveće stope rasta bilježe upravo u dobnim skupinama za koje se uobičajeno ne smatra ranjivim skupinama.

Sada je potrebno “ispitati postoji li tu uzročno-posljedična veza s nuspojavama cijepljenja protiv Corone, koje sve više dolaze u središte medijske pažnje”, navode iz vatrogasne zajednice. Stoga “poziva upravu berlinske vatrogasne brigade da pokrene znanstveno i otvoreno istraživanje moguće povezanosti u suradnji sa stručnjacima Instituta Robert Koch (RKI) i Instituta Paul Ehrlich (PEI)”.

Evo što nam mediji pokušavaju prešutjeti: dramatičan porast... www.crodex.net
Foto:Pixabay

Dok ne budu dostupni značajni rezultati, “obaveza cijepljenja za interventne radnike”, koja je još uvijek na snazi, mora se suspendirati.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logicno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button