Svijet

Elon Musk nastavlja razotkrivati tajne rabote bivših zaposlenika Twittera.

Twitter files – Elon nastavlja razotkrivati tajne rabote bivših zaposlenika Twittera. Potvrđeno je da su umanjivali doseg nekim korisnicima zbog njihovih političkih stavova.

Pod tajnim “shadow banom” našli su se i neki ponajbolji epidemiolozi i drugi znanstvenici koji nisu podupirali lockdowne. Također, i neki konzervativni komentatori. U isto vrijeme, Twitter je više puta tvrdio da oni to ne rade i da nikome nije smanjen doseg zbog političkih stavova. Musk kaže da Jack Dorsey, osnivač Twittera i bivši izvršni direktor, nije znao ništa o tome jer je to radila tajna skupina unutar Twittera bez informiranja Dorseya.

Između ostalog, otkriveno je da djelatnici Twittera imaju potpuni pristup privatnim porukama korisnika (nisu kriptirane).

Musk je obećao uvesti transparentnost, da svaki korisnik može vidjeti koliki je doseg njegovih/njenih tvitova, je li na “crnoj listi”, radi čega i kako se može žaliti.

I druge društvene mreže i platforme sigurno koriste slične metode suzbijanja političkog govora koji se ne sviđa njihovim djelatnicima i/ili direktorima. Možemo samo zamisliti što sve rade na facebooku.

Novinari će i ovu vijest pokušati relativizirati, kao što su pokušali s prvim dijelom twitter fajlova, kad su tvrdili da to “nije ništa novo”….

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
liberal.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button