Vijesti

BIH SE OTVORILA :Olakšani uvjeti za ulazak stranaca u BiH

Vijeće ministara BiH danas je konačno izglasalo nova pravila i uvjete za ulazak svih stranaca u BiH. To znači da će osobe koje su cijepljene ili preboljele koronavirus moći ući u našu zemlju bez negativnog PCR testa.

Priznaje se i antigenski test

Također, odlučeno je da će se na bh. granici priznavati i antigenski test. Do sada su bez PCR testa u BiH mogli ulaziti samo Srbi, Hrvati i Crnogorci. I ovo će mnogo značiti za bh. turizam i općenito ekonomiju.

Državni ministri BiH su bili i pod pritiskom turističkih radnika koji su proteklih dana prosvjedovali tražeći da se olakšaju uvjeti za ulazak stranaca jer zbog inata političara trpe direktno građani i gospodartvenici.

Na današnjoj sjednici ministri HDZ-a su opet glasali protiv uvođenja privremenog bezviznog režima državljanima Saudijske Arabije.

Podsjećamo, Turistički radnici su proteklih dana protesvjedovali tražeći da se olakšaju uvjeti za ulazak stranaca jer trpe direktno građani i gospodarstvenici. Organizatori prosvjeda su u ranijoj najavi kazali da je njihova namjera da prosvjednom šetnjom još jednom upozore Vijeće ministara BIH na, kako su kazali, katastrofalne posljedice koje izaziva nedonošenje odluke o privremenom ukidanju viza za ulazak u BiH državljana Saudijske Arabije, Velike Britanije i Irske, te nedonošenje odluke o olakšanom ulasku turista u BiH.

“Želimo da napomenemo javnost kako su sve uređenije zemlje u cilju spašavanja turističkog sektora, koji je, ekonomski gledano, naviše pogođen pandemijom koronavirusa, donijele odluku o olakšanom ulasku turista u zemlje”, naveli su turistički djelatnici na prosvjedu prije dva dana.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button