Zanimljivosti

Đoković će tražiti 3.8 milijuna eura odštete od australske vlade?

Nakon što je Đoković dobio parnicu na sudu Victorije ministar imigracija Alex Hawke iskoristio je svoje dekrecijsko pravo i ponovno ukinuo Đokovićevu vizu, da bi potom takvu odluku podržao Federalni sud, te je najbolji tenisač svijeta morao napustiti Australiju i ujedno propustiti prvi Grand Slam turnir sezone.

“Parlament je jasno stavio do znanja u članku 116 da ministar može poništiti vizu ako smatra da prisustvo njenog nosioca u Australiji može predstavljati rizik po zdravlje ili red australske zajednice. Zahtjev za sudsko preispitivanje je onaj u kome pravosudni ogranak vlade razmatra, pozivajući se na zakonitost, odluku ili odluke izvršnog organa vlasti, u ovom slučaju odluke ministra. Sud ne razmatra mudrost odluke niti preinačava odluku. Zadatak suda je da odluči o zakonitosti odluke ministra i razmatrajući na pritužbe na istu”, naveo je sud.

“Vodila se velika debata o tome kako pristupiti ministrovoj izjavi o razlozima u ovom slučaju. Ne smatramo da je razrješenje te debate neophodno da bismo došli do stavova koje imamo. Ministar nije bio dužan navesti razloge za odbijanje vize, ali je to učinio. Očigledno su pažljivo sastavljeni. Sud nema sumnje da je u vezi s pitanjem od visokog javnog značaja, posvećena pažnja formuliranju razloga u četiri dana u kojima je ministar trebao razmotriti cijelu stvar. Ipak, treba dati određenu težinu činjenici da nije bilo obaveze davanja razloga.

Postojala je jasna međusobna povezanost svih dijelova ministrovih razloga. Teme ohrabrenja i oponašanja sportskog heroja i ikone provlače se kroz razloge zabrinutosti za zdravlje i red, javni interes. I da gospodin Đoković nije osvojio Australian Open, njegovo samo prisustvo ovdje i njegov boravak, njegovo igranje tenisa, dovelo bi do toga da bi on ohrabrio one koji misle da je antivakserski pokret racionalan”, stoji između ostaloga u obrazloženju Suda.

U međuvremenu se pojavila informacija koju je lansirao engleski The Sun kako se Đoković sprema tužiti australsku vladu zbog lošeg tretmana. The Sun se poziva na pouzdane izvore i ljude bliske srpskom tenisaču, te se navodi da će tražiti 3.8 milijuna eura odštete.

Đoković će tražiti 3.8 milijuna eura odštete od australske vlade?
www.crodex.net
Izvor: Rean Times

Ako znamo da će pobjednik ovogodišnjeg Australian Opena dobiti oko 1.740.000 eura, Đoković bi svoj progon iz Australije mogao više nego dvostruko naplatiti.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button