Domovina

Dobro je da Džaferović dolazi u Vukovar, ali bi bolje bilo da posjeti hrvatska stratišta u BiH i prestane negirati zločine Armije!

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je danas posjetio Vukovar i sudjelovao u koloni sjećanja povodom 30. godišnjice pada tog grada te odao počast žrtvama grada na Dunavu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja komentirao je ovaj posjet za Otvoreno.hr .

Grmoja smatra da bi bolje bilo da Džaferović posjeti hrvatska stratišta u BiH.

“Osobno, nemam problema s tim da bilo tko odaje počast žrtvi Vukovara, posebno kada se radi o političarima iz susjednih zemalja, dapače, smatram to jednim kvalitetnim pomakom naprijed. Primjer bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića je dobar, dobro je da je on došao u Vukovar, ali bi još bolje bilo da prestane govoriti o tomu kako Armija RBiH nad Hrvatima u BiH nije činila zločine te da u duhu pomirenja posjeti i neko hrvatsko stratište u Bosni i Hercegovini, poput Viteza, Grabovice, Buhinih kuća, Križančevog sela… gdje su stravične zločine počinili pripadnici Armije RBiH i njegovi suborci”, kazao je Grmoja portalu Otvoreno.

Predsjednik HSS-a u BiH Mario Karamatić u Džaferovićevom posjetu vidi provokaciju svim hrvatskim žrtvama općenito.

“S jedne strane, ovaj je potez ljudski i plemenit, ali je to samo ono što vidimo na osnovu površinskog promatranja. Džaferović je stari SDA kadar i ima previše utakmica u nogama i ovaj posjet treba gledati dublje, odnosno u širem kontekstu. On je tijekom rata bio jako aktivan u Armiji RBiH, istoj onoj koja je na području Središnje Bosne učinila Hrvatima i gore stvari od onih u Vukovaru.

Ovaj posjet čisto je politikanstvo, skupljanje jeftinih političkih poena i ulizivanje međunarodnoj zajednici kako bi se pokazalo da SDA ima naličje ljudskosti. A nema ga. Zato što, da ga ima, ne bi taj isti Džaferović negirao zločine Armije RBiH nad Hrvatima i govorio o Armijinoj časnoj borbi, a išao u Vukovar. Ovo je ruganje hrvatskim žrtvama općenito. Kao da neki štovatelj Hitlerove marionetske NDH negira Jasenovac i sve što se događalo u tom logoru, ali se, eto, zgraža nad onim što se događalo u Auschwitzu. Licemjerno i politikantski, kako najčešće i djeluje SDA politika”, rekao je za portal Bild.ba Mario Karamatić, predsjednik HSS-a u BiH.

Podsjećamo, tzv. Armija BIH ubila je 6.000 Hrvata u BIH. Džaferović je bio dio vojne i političke uprave nad tom armijom. Nije bio bilo tko.

Vezuje ga se za izdavanje putovnica i lažnih bosanskih identiteta najgorem soju vojnika koji su hodili i klali po BIH. On je bio siva eminencija rata. Prvi uz Aliju.

On zna tko su nalogodavci ubojstva dvojice franjevaca u Fojnici, onih koje su njihova braća lukrativno zaboravila u zamjenu za grantove i namještenja.

On zna zašto je Alija dva puta pomilovao njihove ubojice , zna tko su autori pamfleta kako je Alija “plakao zbog toga”, zna tko je naložio genocid nad Hrvatima Grabovice, zna tko je naložio mučenja u logoru u Jablanici i Hadžižima i opet negira zločine, zna tko je od mudžahedina ostao u BIH, zna zašto je vođa mudžahedina Abu Meali dobio bosansko ime i prezime, i diplomatski status u UN-u koji mu je sredila SDA, tik pred napad na Twinse, on zna tko je ispalio granatu na dječije igralište u Vitezu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button