Izbor uredništva

Deveti je dan od zadarske košarkaške ludnice. Što se to događa? Korone ni na vidiku!

Deveti je dan od spektakularnog slavlja u Zadru nakon što je tamošnji košarkaški klub osvojio naslov prvaka Hrvatske poslije 13 godina. U dvoranu je pušteno pet tisuća navijača, slavlje se nastavilo na ulicama… Sve kontra epidemioloških mjera. Iako šef nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović kaže da je epilog tog događaja šestero zaraženih u dvorani, načelnik tamošnjeg stožera Šime Vicković je kazao da za sada nije zabilježen nikakav rast, no da ipak treba pričekati još nekoliko dana

Trofej se vratio u Zadar što su popratile i fotografije neviđenog spontanog slavlja na zadarskim ulicama i trgovima te prizori nekoliko tisuća navijača u samoj dvorani. Prizor je to od kojeg se Berošu i Božinoviću kao “udarnim epidemiolozima” dignula kosa na glavi. Epidemiolog Bernard Kaić kazao je kako je moguće da će Zadar na karti Europe ponovno otići u ‘crveno’ dok je ministar zdravstva Vili Beroš kazao kako se boji da će za tjedan, dva ‘stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u Zadru i Zadarskoj županiji’. Što drugo nego plašenje naroda “babarogom”koja ne postoji.

Ministar Beroš je čak i osobno došao na kavu u Zadar

Dan ministra Beroša u Zadru

Ministar Beroš je čak i osobno došao na kavu u Zadar da provjeri kakva je situacija.

Kao što svi znamo tu kavu koja mu je poslužena nije popio, a upitno je i to da li ju je platio?

Od tog je događaja 5. lipnja prošlo devet dana. Do sada se ništa spektakularno nije dogodilo.

No šef nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović kazao je da je nepobitno utvrđeno da je šest osoba zaraženo u tim događanjima, što je “prestrašno”. Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković kazao je da je zabilježena jedna osoba pozitivna na koronavirus od jučer 85 testiranih. S obzirom na to da se nedjeljom manje testira, danas je već veća gužva na testnim punktovima.

‘Situacija je dakle mirna i stabilna, nemamo nijednu osobu na respiratoru. Vezano za samu utakmicu, vidjet ćemo. Negdje sedmog, osmog dana javljaju se simptomi kod osoba koje su bile u kontaktu. Sada je stanje vrlo zadovoljavajuće, a što će biti idućih dana vidjet ćemo’, kaže nam Vicković.

Na pitanje očekuje li porast, rekao je: ‘Ne očekujem. Posljednjih dana, izuzev nedjelje, bili smo na između 13 i 20 novih zaraženih po danu. Udio pozitivnih bio je oko osam posto. Dakle za sada nije zabilježen nikakav rast’, dodaje.

Kaže da je tek jutros dobio informaciju o šestero zaraženih koje su epidemiolozi povezali sa slavljem 5. lipnja. ‘Oni obrađuju kontakte, ne bih ja ulazio u to, vidjet ćemo s njima o čemu se radi’, zaključuje.

Dakle, nama ništa drugo ne preostaje nego i dalje nastaviti živjeti u strahu od “babaroge” koja nam prijeti, bez obzira što ju ne vidimo.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button