Izbor uredništva

Antifašisti su fašisti budućnosti…kako to netko reče i uđe u povijest!

Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar obavijestilo je medije u petak da im je policija u Mostaru usmeno priopćila da “ne dozvoljava mirnu komemorativnu šetnju antifašista do Partizanskog spomen groblja”.

Ta informacija neslužbeno je potvrđena Feni iz izvora bliskih policiji jer je, kako se navodi, zbog više organiziranih događaja te iz sigurnosnog aspekta neizvedivo provesti i osigurati događaj.

Antifašisti bi šetali Mostarom dok se obilježavaju Dani pobijenih svećenika na Širokom Brijegu i Mostaru!

14. veljače 1945. bio je dan ulaska partizanske vojske u Mostar. Istoga dana u večernjim satima partizani su upali u franjevački samostan, izabrali sedmoricu franjevaca, odveli ih i likvidirali. Predstavljati se antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima je za svaku osudu.

Nitko to ne vidi kao provokaciju ili ponovno ubojstvo žrtve, nego njihovim imenom nas u BiH nazivaju fašistima! Atifašisti su fašisti budućnosti…kako to netko reče i uđe u povijest!

Ostavština ubijenih franjevaca nam mora biti životni uzor. Njihov model života najbolji je odgovor svakom totalitarizmu, sebeljublju i licemjerstvu, ponajviše onima koji pod krinkom suvremenog „antifašizma“ veličaju počinjene zločine od strane partizanskih postrojbi, a danas identificiraju antifašizam sa bošnjačkom nacionalističkom ideologijom.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button