Zanimljivosti

ANTE OD KANTE KONAČNO PRIZNAO: ‘MISLIM DA ME SPASIO VULIN’

Negdje u listopadu, pisali su neki hrvatski mediji, zagrebački kazalištarac Duško Ljuština i ”književni genije” Ante Tomić, poznatiji kao Ante od kante, doživjeli su pravu neugodnost na hrvatsko-srpskoj granici gdje ih navodno srpska strana zadržala nekoliko sati.

Ovaj dvojac putovao je na konferenciju u Novi Sad pod nazivom “Book Talk”, a srpska policija zadržala je Tomića u uvjerenju da su ulovili istoimenog Antu Tomića s popisa hrvatskih branitelja koje traži Beograd. A možda su policajci bili i veliki fanovi Novaka Đokovića koji Anti nisu oprostili njegovo vrijeđanje Novaka Đokovića u njegovim kolumnama.

Kako su mediji pisali, navodno je morao urgirati i tadašnji srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin kako bi ovaj hrvatski dvojac mogao nastaviti putovanje. 

O tom događaju u hrvatskim medijima vladao je muk.

Portal Dnevno tada je kontaktirao Tomića koji je samo poručio: “Ne, ne, ja ću sam pisati o tome, ne želim ništa odgovoriti. Sam ću pisati i to u srpskim, a ne u hrvatskim novinama. To nije stvar koja bi se trebala ticati hrvatskih čitatelja, već srpskih”.

Ali očito se predomislio ili srpski mediji nisu htjeli objaviti ovu ”vijest”. Naime u subotu je Jutarnji list objavio kolumnu Ante Tomića pod naslovom: “Triput su me zarobili na granici sa Srbijom, držali su me satima. Mislim da me spasio – Vulin!”. Nije poznato je li se oglasio u srpskim medijima po tom pitanju, ali je konačno progovorio o tom “neugodnjaku” za hrvatsku publiku.

“Prvi put je bilo krajem rujna. Sunčan i topao dan, miholjsko ljeto, perfektno vrijeme da se dođe u Vojvodinu, u obilje mirisnih plodova koji se skupljaju na njivama, vinogradima i voćnjacima, presipaju s pijačnih tezgi, u dvorištima kuhaju u marmelade i ajvare, u hladovitim mračnim podrumima vriju u rizlinge i u bakrenim kazanima destiliraju u vruću dunjevaču. No, meni je to veselje, zaslugom graničnih vlasti Republike Srbije, bilo uskraćeno. Nakratko. Nadao sam se ustvari da će biti nakratko. Čekali smo u sremskoj ravnici, na obali Dunava u Bogojevu, zaustavljeni pored limene kućice granične policije, već iscrpljeni i ravnodušni na rojeve zelenih insekata što su nam plazili po odjeći. Otresao bih napasnika jedino ako bih ga osjetio na koži, ako bi mi krenuo…”, napisao je uvodno Tomić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button