Izbor uredništva

Da se njih pita Modrić bi bio u zatvoru, Sandra Benčić bi bila premijerka, a Thompson najmanje u kućnom pritvoru

Nakon višemjesečne pauze i nesretnog nastupa na Europskom prvenstvu vraća se na veliku scenu hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem. Naravno, krenuo je i ljevičarski udar na reprezentaciju.

Piše :Miroslav Herceg za narod.hr

Za reprezentaciju skupina koju može proći

Kako smo već pisali Dalić je objavio popis igrača koji će igrati za Hrvatsku u predstojećem novom ciklusu Lige nacija.

Podsjetimo, Hrvatska je u prošlom ciklusu igrala većim dijelom sjajno te je stigla do finala gdje je poražena nakon velike borbe i nakon izvođenja jedanaesteraca od najbolje europske reprezentacije. Dakako, radi se o Španjolskoj, koja je prije otprilike mjesec dana suvereno postala prvak Europe.

Hrvatska u novi ciklus Lige nacija kreće protiv vrlo neugodnih protivnika, u gostima kod Portugala te nakon toga na domaćem terenu protiv Poljske. Prvu će utakmicu izabranici Zlatka Dalića igrati već petog rujna u Lisabonu, dok će samo tri dana kasnije Vatreni biti domaćin Poljacima u Osijeku. Uz spomenute dvije reprezentacije u skupini je i Škotska, s kojom će Hrvatska igrati u svom drugom okupljanju ove jeseni, dakle, u listopadu.

Modrić je dobar Realu, ali ”njima” nije za reprezentaciju

Vratimo se popisu koji je objavio izbornik i recimo kako se očekivano od Vatrenog dresa oprostio Domagoj Vida te neočekivano Marcelo Brozović. No zato je tu, i ostat će, kapetan Luka Modrić, a Dalić je pozvao i Ivana Perišića, donedavnog nogometaša Hajduka, koji nakon duge pauze uzrokovane teškom ozljedom nije u najboljoj formi.

I upravo su Modrić i Perišić razlog, ili barem povod, za novi napad na izbornika dijela ljevičarskih medija koji koriste svaku situaciju kako bi destabilizirali Vatrene uoči velikih natjecanja. Dakako, na meti raznih podcast besposličara je kapetan Luka Modrić, koji je dobar Realu, ali nije dobar ”njima”, što u prijevodu znači da ga Dalić treba zvati sve dok će Luka biti koristan Vatrenima, i, naravno, uz nešto manju minutažu. To je dogovor izbornika i kapetana.

Da se njih pita Modrić bi bio u zatvoru, Sandra Benčić bi bila premijerka, a Thompson najmanje u kućnom pritvoru

Tako se jedan radikalni ljevičarski portal poziva na društvene mreže i komentare, dobrim dijelom anonimne, kada javnost pokušava uvjeriti kako su navijači ljuti na izbornika zbog popisa koji je Dalić objavio. Navijači? Kakvi navijači i kakva ”hrvatska javnost” na društvenim mrežama? Kakvi navijači na YouTubeu i na raznim podcastima, na kojima lekcije Daliću dijele ”stručnjaci” iz ”regije”?

Uglavnom se radi o marginalnom, zanemarivom dijelu hrvatske javnosti, koja dobrim dijelom dolazi, kako smo već spomenuli, iz ”regije”. Naime, internet nema ograničenja pa tako hrvatsku reprezentaciju, izbornika Dalića, možete ”pljuvati” (izraz koji nespomenuti ljevičarski portal koristi) iz kojeg god dijela ”regije” ili svijeta želite a da se pritom predstavite kako ”hrvatski navijač”. Takve smo, barem dijelom, mogli vidjeti na Euru 2016. kako divljanjem pokušavaju izbaciti Vatrene s natjecanja. Sjećate li se svastike na Poljudu i pokušaja preuzimanja reprezentacije tijekom Vlade Zorana Milanovića i njegovog ministra Ranka Ostojića?

Utjecaj ljevičarskih medija, društvenih mreža, na Hrvate, hrvatsku javnost, u svakom je slučaju i u gotovo svakom segmentu beznačajan. Naime, da se pita ljevičarske radikale u medijima Luka Modrić oprostio bi se od reprezentacije još prije šest godina, a možda bi bio i u zatvoru kao ”lažljivac”, koji štiti ”kriminalca” Zdravka Mamića, iako je pred zakonom, dakle, pravno, Luka je apsolutno čist.

I poziv na bojkot je bio fijasko

Naravno, dio ljevičarskih medija, kao i klonovi na društvenim mrežama, ne priznaje presude hrvatskih sudova kad im te presude ne odgovaraju, odnosno kad im se ne sviđaju, u tom slučaju priznaju samo sud svoje partije. Primjerice, sjećate li se poziva na bojkot od strane jednog radikalno lijevog portala, svoje konstrukcije proširili su i na društvene mreže? I kako je njihova diverzija završila? Debaklom… Preko pola milijuna Hrvata, i još toliko danima nakon povratka iz Rusije, dočekalo je Vatrene po povratku sa SP-a 2018., a nakon osvojenog povijesnog srebra. Dakle, apsolutni fijasko su doživjeli oni koji bi hrvatsku javnost kreirali pomoću lažnih profila i preko društvenih mreža. I ne samo to, Vatrenima je, prema njihovoj izričitoj želji, pjevao Marko Perković Thompson.

Kad smo kod najpopularnijeg hrvatskog glazbenika, cijela se ljevičarska bulumenta nedavno digla na Thompsona poslije njegovog koncerta u Imotskom. ”Zapalile su se i društvene mreže”, reagirala je i ekstremna strančica koja se odaziva na ime ”Možemo”, i što su postigli? Ništa, osim, dakako, kontraefekta, idući Thompsonov koncert bio je još veći spektakl. Ne možete baš sav narod  varati sve vrijeme.

Glede društvenih mreža, ljevičarskih medija, da se njih pita, da ih se pitalo, Sandra Benčić 20 godina bila bi predsjednica Vlade Republike Hrvatske, iako ni ovo što imamo danas nije epohalno bolje, a Hrvatska bi živjela u Jugoslaviji, ili bi u najboljem slučaju hrvatski reprezentativci nastupali za ”regiju”. ”Regija” je inače ljevičarski sinonim za treću Jugoslaviju, ali im, koliko god se to činilo drugačijim, ne ide za rukom, većinu Hrvata teško u tolikoj mjeri izvarati da bi oni dopustili povratak u Jugoslaviju, na ovaj ili onaj način. Ne nakon što  je toliko ljudi poginulo kako bi se oslobodili ”bratskog zagrljaja” komunističke ”ljubavi” koju je ovaj narod teško preživio i još uvijek nosi ožiljke ”bratstva i jedinstva”.

Cijeli tekst možete pročitati na narod.hr.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button