Vjera

Zvjezdan Linić: Uskrsna poruka za sva vremena

Dan je pobjede života nad smrću, svijetla nad tamom, dobra nad zlim. U nastavku pročitajte što nam je o najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu govorio naš dragi fra Zvjezdan Linić.

Želim vam radostan Uskrs, pun mira i neka vas oslobodi svakog strahovanja i tjeskoba koje nas pritišću sa svih strana. Kristovo uskrsnuće je jače od svih ovozemaljskih prijetnji i nemira. Sretan Uskrs! Radostan Uskrs!

Krist je uskrsnuo. To je pobjeda. Ali itekako je važna ta poruka. Nije to pobjeda nad Pilatom da je imao krivo ni Herodom da je bio izigran niti nad Kaifom i Anom da je sve krenulo krivo. Nije to pobjeda nad ljudima nego pobjeda nad smrću, mržnjom, zlom, đavlom. Uskrsnuće je pobjeda ljubavi. To nam je itekako važno, jer nam to treba. Krist je već na križu riješio pitanje mržnje i oprostio onima koji su ga raspeli. Ovo je čista pobjeda i proglas da će dobro uvijek pobijediti i da se isplati živjeti za ljubav pa makar to izgledalo u ovozemaljskim dimenzijama i umiranje i gubljenje. Ako je to iz ljubavi to je čista žrtva ljubavi, prema tome upisana je u onu pobjedu koja traje za vječnost.

Uskrs je blagdan koji želi i nas povući u našim životnim okolnostima. Nekako se osjećam kao i apostoli koji su u trenucima kad su proživljavali Veliki petak i Veliku subotu, bili puni straha i bili su u depresiji, jer nisu znali što će sa sobom i bilo im je jako teško.  Isus ih je zatekao, Uskrsnuli Gospodin. Ono što je njima učinio, želi i vama učiniti, oslobodili su se straha. Mir vama, taj Isusov pozdrav na Uskrs, to je oslobođenje od straha svakoga.  To je On donio svojim učenicima. On ih je oslobodio od depresije  i straha. Obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Meni je Uskrs blagdan jedne neizrecive radosti.  To govori ona lijepa molitve Crkve: Kraljice neba, raduj se! Aleluja! Jer uskrsnu kako je rekao!

Želim vam radostan Uskrs, pun mira i neka vas oslobodi svakog strahovanja i tjeskoba koje nas pritišću sa svih strana. Kristovo uskrsnuće je jače od svih ovozemaljskih prijetnji i nemira. Sretan Uskrs! Radostan Uskrs!

Zvjezdan Linić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button