DomovinaVijesti

Zoran Mamić asfaltirao cestu u Međugorju

Nakon što je Zoran Mamić napustio Hrvatsku, Hrvatska policija je 12. svibnja raspisala tjeralicu za njim, iz razloga što se u predviđenom roku nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Policija je na tjeralici, uz osobne podatke Zorana Mamića, objavila da je nalog za tjeralicu izdao zagrebački Županijski sud zbog zlouporabe položaja i ovlasti, davanja mita i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Vrhovni sud sredinom ožujka pravomoćno je potvrdio Zdravku Mamiću kaznu od šest i pol godina dok je njegovom bratu Zoranu smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci. Najviši sud je u istom predmetu na tri godine i dva mjeseca smanjio kaznu i Milanu Pernaru dok je Damiru Vrbanoviću potvrđena kazna od tri godine zatvora.

Kako su braća Mamić otišla u BiH?

Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i osam mjeseci.

On je u molbi koju je uputio hrvatskim i bh. vlastima kazao kako ne bježi u BiH, već samo koristi svoja prava koja ima kao državljanin i Hrvatske i BiH, jer ima dvojno državljanstvo. On je otišao u BiH nakon što je primio poziv da se 26. travnja javi sucu izvršenja radi određivanja datuma početka izdržavanja kazne.

Stariji brat Zorana Mamića Zdravko otišao je u BiH još početkom lipnja 2018. godine, dan uoči izricanja prvostupanjske presude na osječkom Županijskom sudu. Njemu je Vrhovni sud Hrvatske u ožujku potvrdio pravomoćnu presudu na šest i pol godina zatvora.

Hrvatska je tražila izručenje, ali je BiH to odbila. Bude li trebao ići u zatvor, to će biti u BiH, kazao je Zdravko Mamić komentirajući pravomoćnu presudu Vrhovnog suda.

U medjuvremenu, Zoran Mamić se nastanio u Medjugorju u jednom od njegovih najatraktivnijih dijelova koje mještani od milja zovu “Oaza mira”. Nakon sto se Zoran Mamić udobno smjestio u svom novom domu, iz pouzdanih izvora saznajemo da je financirao asfaltiranje ceste koja vodi do svog novog doma u duzini od nekih 300 metara. Lokalni mještani, pored čijih parcela prolazi nova cesta, su mu sigurno zahvalni na tom velikodušnom daru. A kako izgleda cesta čije asfaltiranje je financirao Zoran Mamić možete vidjeti u galeriji.

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_slideshow”]

Razgovarajući sa mještanima Medjugorja saznajemo da, nakon što se održi drugi krug lokalnih izbora za gradonačelnika Zagreba i u slučaju pobjede Tomislava Tomaševića, očekuju preseljenje većeg broja Zagrebčana u Međugorje. Kažu da su više nego dobrodošli.

Zoran Mamić priveden u Sud BiH

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
YT Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button