Vijesti

VIDEO: u sukobima na sjeveru Kosova incident, ustrijeljena jedna osoba

Na više lokacija na Kosovu u tijeku je akcija kosovske policije. U Kosovskoj Mitrovici se čuju sirene za opasnost te odjekuju šok-bombe.

Kako javlja Kosovo Online, kosovska policija došla je iz Južne Mitrovice i upala u jednu od gradskih ljekarni, u kojoj provjeravaju carinske papire o nabavci lijekova. Kako navode očevici, upali su i u nekoliko trgovina. Policija je objavila radi o akciji sprečavanja krijumčarenja robe, javlja HMS.

Kosova
Srpska populacija na Kosovu (crveno)

Na ulice je odmah izašao velik broj Srba nezadovoljnih policijskom akcijom, a kosovska policija ih rastjeruje suzavcem i šok bombama. Portal Kosovo Online objavio je da je u sukobima policije i Srba ustrijeljen jedan Srbin, koji je u teškom stanju.

Kosovska policija uhitila je muškarca srpske nacionalnosti u Zvečanu, javlja prištinski portal Indeks online.

Index online objavio je snimku uhićenja te navodi kako je uhićeni odveden na razgovor u policijsku postaju.

Isti medij navodi da je kosovska policija ozlijedila jednu osobu nakon napada na policiju.

Kako javlja provladin RTS, srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na hitan sastanak s predstavnicima Srba s Kosova.

Kako javlja Kosovo Online, u mjestu Zvečanu na sjeveru Kosova ustrijeljen je jedan Srbin te je u teškom stanju. Još jedan građanin je ozlijeđen, ali lakše.

“Ozljeda je nanijeta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Ozlijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za opecaciju kako bi mu izvadili metak. On se nalazi na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju”, rekao je za Kosovo Online kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Kosovo Online navodi da je ustrijeljen s leđa.

Isti portal navodi da su se pripadnici kosovske počeli povlačiti iz Zvečana te objavio snimku čahura za koje tvrde da su od bojevog streljiva.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button