Domovina

VIDEO – BUJICA! TANJA BELOBRAJDIĆ O DEŽULOVIĆU: “Ušao je u Vukovar u džipu, s dva četnika u pratnji!”

Pišući svoj prijateljski ”hommage” Dežuloviću, uvijek vjerni, oduvijek opčinjeni Renato Baretić, u ”obrani” Dežulovića, kaže ”gdje je Dežulović bio 1991.? U Vukovaru! Ali nije rekao s koje strane Vukovara je Boris ušao u Vukovar? S hrvatske ili srpske?

Odgovor je : Sa srpske.

Budući da su se u to vrijeme po Vukovaru hrvatski novinari ubijali jeste li , druže Baretiću, baš 100% sigurni da je Dežulović u ”srpski” Vukovar iz Srbije ušao kao hrvatski novinar?

Ušao je u Vukovar u džipu, s dva četnika u pratnji – izjavila je u Bujici, na Z1 televiziji, Tanja Belobrajdić, ugledna književnica i braniteljica Vukovara, komentirajući uvrede i psovke Borisa Dežulovića na portalu N1 televizije, na račun Grada heroja i poručila mu: – Ne znaš kako je bilo u Vukovaru! Bio si tamo kratko, tada i nikad više!

Nagrađivana književnica i autorica knjige “Nisu zaboravljeni – Grad heroja” u emisiji je iznijela cijeli niz tragičnih priča iz grada, koji je dragovoljno branila s puškom u ruci. Ratovala je rame uz rame s HOS-ovcima, gardistima i MUP-ovcima, izašla u proboju s 38 suboraca, a danas svjedoči istinu o velikosrpskoj agresiji na Vukovar. Sudbine pogubljenih Hrvata, žrtava teških ratnih zločina, koje je opisala u Bujici, strašne su i potresne…

Govorila je o obitelji Tivanovac i Tandarić koji su ostali bez šest članova, o braći Koch; za mlađeg je otac sam napravio sanduk, a drugi mu je u pokušaju proboja izdahnuo na rukama, o Jozi Zeljku ubijenom na Ovčari, kojem je misu zadušnicu služio svećenik don Damir Cvitić, a pokojni Jozo ga je spasio iz transportera JNA dok je bio mladi vojnik, o dvanaest ubijenih članova obitelji Došen, o Ružici Markobašić, trudnici mučki ubijenoj na Ovčari u petom mjesecu trudnoće, o Mariji Kreko, trudnici stijeljanoj ispred škole na Lušcu, o braći Ratku i Stjepanu Radiću; jedan je ubijen pred očima cijele obitelji, a drugi je nestao na Veleprometu i nakon trideset godina još uvijek nije pronađen…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button