Izbor uredništva

Pauletić:UZEŠE NAM NAŠU KUNU.

Naš kratkovidni narod izabrao je vođe koji će nam oteti jedan od simbola države, naš novac

”Oduzeli su nam toliko toga, a sad će nam oduzeti i naš novac, kunu. Plenković izbacuje kunu i za 2023. uvodi euro. Na poleđinu kovanice hrvatske verzije eura stavit će i Nikolu Teslu jer su “tako građani odlučili u internetskoj anketi”, kaže Andrej Plenković. Za tu internetsku anketu nikad nisam ni čuo.

Osim te internetske ankete, provedeno je i istraživanje javnog mnijenja i telefonska anketa (ni za jedno ni za drugo također nisam čuo), u kojima su odabrani ostali motivi na poleđini eura. Po rezultatima te web-ankete, piše Jutarnji list, Tesla kao prijedlog za poleđinu eura dobio je 2599 glasova, Franjo Tuđman samo 143 glasa, a predloženi kralj Tomislav – 127 glasova. Jasno je tko je glasao i kakva je to anketa bila. Nemam ništa protiv Tesle, dapače, ali zašto kao prijedlog nisu stavili i Milorada Pupovca?

Vjerojatno bi u Plenkovićevoj anketi dobio više glasova od kralja Tomislava i Tuđmana zajedno! Vjerujem da volja hrvatskih građana sigurno nije takva da su hrvatski kralj i prvi hrvatski predsjednik zajedno deset puta manje poželjni na kovanici eura od Nikole Tesle, ali eto. Naš kratkovidni narod izabrao je vođe koji će nam oteti jedan od simbola države, naš novac, koji smo toliko dugo čekali.Usporedbe radi, Bugari koji su već dugo u Europskoj uniji, nisu htjeli samo euro, nego su htjeli zadržati svoju valutu, bugarski lev, koja je u Bugarskoj i danas službeno sredstvo plaćanja.

Da se održi referendum, siguran sam da bi Hrvati odabrali ostanak kune. Ali Plenković referendum neće dopustiti.Moja pretpostavka: dolazi euro, kuna odlazi, cijene će skočiti kao i u drugim zemljama koje su uvele euro (možda i 20-30 posto), živjet ćemo još pedeset posto gore nego dosad. Svoju sudbinu sebi kroji hrvatski narod, na izborima. Evo kako ju je skrojio.” naveo je Robert Pauletić u svom statusu na Facebooku.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button