Zanimljivosti

U HRT-ovu prilogu ”građanka” pozvala stanare da prijavljuju jedni druge, a ‘skriva se’ da je bila na listi Možemo

HRT je 1. listopada objavio prilog povodom uvođenja novog modela prikupljanja, odvoza i naplate mješovitog otpada u Zagrebu. HRT u uvodu šturo navodi da se novi model “temelji na takozvanim plavim vrećicama, po uzoru na Švicarsku”, a prešućuju probleme s logistikom, načinom provjere stanara i poskupljenjem odvoza.

Državna je televezija otišla toliko daleko da je obrnula teze pa ustvrdila da će onaj tko “bude bacao manje miješanog komunalnog otpada, plaćati manje račune”, pri tom ne napomenuvši da se “manji račun” odnosi na izbjegavanje nove kazne.

U HRT-ovom prilogu jedan je građanin kazao: “Mislim da će biti čišće, ali sumnjam da će to zaživjeti jer su naši građani općenito slabo osviješteni. Mislim da će posvuda biti smeća i da to neće poštivati. Da je dobra ideja – jest, ali ne znam hoće li zaživjeti. Stavili su nam unutar zgrade koševe pošto ne smiju više biti vani, dobili smo i kameru pa će provjeravati tko što baca”.

Što ćete, opako, ali vjerojatno ćemo se dovesti u red – kazala je o kažnjavanju građana

Za državnu televiziju govorila je i građanka Đurđa Golubić, koja je predstavljena kao zamjenica predstavnika stanara u središtu Zagreba. Ono što je prešućeno je da se radi o članici stranke Možemo koja je članica Vijeća odbora “August Šenoa”. Zanimljivo je da su za komentar upitali baš nju, dok Tomašević (Možemo) uvodi novi model odvoza otpada.

Ona je u prilogu pohvalila novi model prikupljanja otpada te je istaknula da je već poslala e-poruku kako će oni koji su bacili smeće po starom modelu biti kažnjeni.

“Prije sat vremena sam izašla da vidim jesu li kante zaljepljene, sa selotejpom sam ih zavezala tako da se poklopac ne može otvoriti, ali netko je to strgao i stavio smeće. Ja sam to izvadila van i pregledala jer poznajemo ljude u kući. Tu je bio papir i plastika. Onda sam napisala mail da će oni biti kažnjeni, što ćete, opako, ali vjerojatno ćemo se dovesti u red”, rekla je Đurđa Golubić, zamjenica predstavnika stanara u središtu Zagreba.

“Mora se to raditi, ja oduvijek selektiram, jedino mi je žao da u našem kvartu nema kante za biootpad, jedino na Tomislavcu. Ništa se ne može preko noći, moramo imati strpljenja i bit će dobro”, dodala je Đurđa, prenio je HRT.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button