Vijesti

U Finskoj progovara „struka“. Ono što mi slušamo je nažalost pandemijski marketing…

ČETIRI nordijske zemlje, Danska, Norveška, Švedska i Finska, sustižu se međusobno u ublažavanju, pa čak i ukidanju svih epidemioloških mjera. Sve ukazuje da najkasnije 1. ožujka na europskom sjeveru više neće biti nikakvih pandemijskih ograničenja. 

Istodobno se u sve četiri nacije pandemija i dalje traje, a osim u Finskoj zaraza omikronskim sojem višestruko je veća nego u Hrvatskoj.

Sve studije i istraživanja pokazuju da bilo kakve mjere nemaju gotovo nikakav utjecaj na širenje epidemije i smrtnost od Covid-a ali nažalost u Hrvatskoj vladajući još uvijek ne odustaju od suludih covid potvrda.

Navedno je na svom facebook profilu komentirao i znanstvenik Gordan Lauc:

”Čujem da je u Saboru netko rekao da nećemo ukinuti covid-potvrde, jer to nije učinila niti jedna zemlja.

U isto vrijeme finska ministrica pravosuđa kaže: „Putovnica za koronavirus ograničava osnovna prava onih ljudi koji se nisu cijepili, dobili negativan rezultat ili su imali bolest. Putovnica za koronavirus ili cijepljenje nije prikladna za korištenje u ovim okolnostima jer je njezinu nužnost i proporcionalnost trenutno teško opravdati“

A finski nacionalni Institut za zdravlje (THL) zaključuje: „THL to ne smatra dobrom opcijom iz perspektive javnog zdravlja, jer bi potpuno isključio necijepljene iz usluga i mogao bi imati značajan i trajan učinak na spremnost na cijepljenje u Finskoj. To bi bio ozbiljan štetan učinak sa značajnim dugoročnim posljedicama.“ napisao je Lauc.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button