Izbor uredništva

SULUDO: Na udaru su vrtićka i tek rođena djeca

SULUDO… Sva djeca starija od jedne godine u Bavarskoj uskoro će se morati tri puta tjedno testirati na koronavirus kako bi mogli na čuvanje u dnevni boravak, piše Fenix magazin.

Od 10. siječnja u Bavarskoj na snagu stupaju nova pravila o testiranju na koronavirus. Odnosi se na djecu stariju od jedne godine.

Naime, svi mališani stariji od jedne godine života morat će tri puta tjedno testirati kod kuće kako bi mogli na čuvanje se u dnevni boravak. Bavarska će roditeljima izdati bonove za nabavu testova u ljekarnama.

SULUDO...Vrtićka djeca morat će 3 put tjedno testirati kod kuće

Osim što djecu moraju sami testirati, roditelji moraju dostaviti i dokaz o testu, a Ministarstvo obitelji predlaže da to učine na jedan od dva načina. Prvi je da potpišu obrazac kojim dokazuju da su obavili testiranje, a drugi je da donesu videosnimku na kojoj se vidi kako testiraju dijete.

Roditelji su šokirani novim pravilina. Sabina Memić (31), čija bi trogodišnja kćerka od veljače trebala u vrtić, kaže za Bild da su restrikcije dovoljno loše po djecu, a ”testovi su još jedan faktor stresa”.

Povezani članci

Šokirana je i Pauline Kleemann (33). ”Koliko god mališani bili osjetljivi, testovi su za njih mučenje”, kaže ona i dodaje da je potpuno protiv ideje da se roditelji snimaju kako testiraju djecu..

Znanstvenici otkrili: Četverogodišnje dijete imalo Covid već u studenom  2019. - Večernji.hr

Žestoko je na nova pravila reagirala i oporba. Šef bavarskog SPD-a Florian von Brunn ne protivi se testiranjima u dječjim vrtićima, ali smatra da je procedura loše organizirana. ”Državna vlada stavlja teret na roditelje. Bavarska mora predstaviti koncept kako bi se takvi testovi mogu provoditi u vrtićima”, poručio je.

Da je sve ovo prešlo svaku granicu, dokazuje nam još jedan slučaj.

Naime, roditelji sedmomjesečne bebe tužili su južnokorejskog liječnika, nakon što je ovaj zabunom bebi ubrizgao punu dozu COVID-19 cjepiva za odrasle, umjesto cjepiva protiv gripe prilagođenog za dob djeteta, koje je ono zapravo trebalo primiti, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Incident se dogodio još 29. rujna u gradu Seongnamu, južno od Seula, no vijest je tek jučer izašla u javnost nakon što ju je prenijela južnokorejska novinska agencija Yonhap, pozivajući se na lokalne vlasti.

Neimenovani liječnik dao je bebi punu dozu Moderninog COVID-19 cjepiva, koje je bilo odloženo sa strane i namjenjeno majci djeteta. Doista, strašno!!!!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button