Vijesti

SLUŽBENIČKI SUD OSLOBODIO DIPLOMATA DAMIRA SABLJAKA OD SVIH OPTUŽBI!

”Upravo je stiglo rješenje Službeničkog suda o oslobađanju diplomata Sabljaka od svih 9 optužbi ministara Pejčinović Burić i Grlića Radmana. Oboje HDZ-ovih ministara su Sabljaka optužili za stegovna djela i udaljili ga iz službe kad im je prijavio prijevare preko kojih su diplomati, povezani s premijerom i šefom HDZ-a Plenkovićem, isplaćivali naš novac u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u.

Sabljak je strpljivo iskoristio 3 godine postupka pred Službeničkim sudom kako bi razotkrio dokaze koji potvrđuju sumnju da su prijevare zataškali pojedinci u DORH-u – uz pomoć glavnog inspektora Ministarstva, također člana HDZ-a.S povratkom Sabljaka u diplomatsku službu nećemo prestati s razotkrivanje istine o svima koji su u ovom slučaju zlorabili položaje, a šefa koruptivne organizacije Plenkovića ćemo zaustaviti u daljnjoj okupaciji državnih institucija.” objavio je Nikola Grmoja na svom facebook profilu.

DORH nije proveo ozbiljnu istragu o korupciji koju je prijavio Sabljak

Podsjećamo, dugogodišnji zaposlenik MVP-a Damir Sabljak prijavio nepravilnosti koje je otkrio u Ministarstvu – za protupravno trošenje novca hrvatskih poreznih obveznika i to u veleposlanstvima u Canberri i Washingtonu nakon čega je umjesto osoba koje su protupravno trošile naš novac, on udaljen iz službe.

Cijeli slučaj prikrivanja i zataškavanja umiješao se i DORH, jer ni oni, kao ni MVP, ne žele Antikorupcijskom vijeću, koje se bavi slučajem Sabljak, dostaviti dokumentaciju i putne naloge te kako prije dva tjedna ni glavna državna odvjetnica pred Antikorupcijskim vijećem nije htjela odgovarati na pitanja.

DORH je odbacio Sabljakovu kaznenu prijavu na temelju iskaza prvoosumnjičenog inspektora Božića bez da je Sabljaka saslušao. I to istog dana kada je Plenković u Saboru poručio da ovakve predstavke ne vode ničemu. Izgleda da slučaj diplomata Sabljaka koji je udaljen iz službe zbog razotkrivanja korupcije u našim veleposlanstvima prerasta u MEGA AFERU u koju je upleten sam VRH države ali i Državno odvjetništvo!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button