Izbor uredništva

STRAŠNOOO! “Uništili su im mozgove, umirali su u patnji…”

Poznato nam je da tvrtka Neuralink razvija uređaj koji se sastoji od mikročipa i žica koji bi se kroz pacijentovu lubanju ugrađivali u ljudski mozak kako bi se pratila i potencijalno stimulirala moždana aktivnost i to koristi kao izgovor za eksperimentiranje na životinjama.

PCRM optužuje sveučilište i Neuralink za devet kršenja Zakona o dobrobiti životinja, uključujući kršenje odredbi da su istraživači dužni minimizirati bol svake životinje i njezinu uznemirenost za vrijeme testiranja, da su dužni svakodnevno promatrati i nadzirati životinje kako bi se uvjerili da su životinje dobro te da istraživači moraju imati stalno prisutnog veterinara koji ih je dužan savjetovati o anesteziji. Sveučilište je, podrazumijeva se, negiralo bilo kakvu nepravdu nanesenu nedužnim životinjama.

Suočen s optužbama za maltretiranje majmuna, Elon Musk odlučio je priznati da je tijekom testiranja njegovih moždanih čipova, ubio osam majmuna. Točnije, njegova tvrtka Neuralink, priznala je u svom blogu u ponedjeljak da je ubila osam majmuna tijekom ugradnje bioloških implantata u njihove lubanje, a što namjeravaju ugrađivati u ljudske mozgove!

STRAŠNOOO! "Uništili su im mozgove, umirali su u patnji…" www.crodex.net
Elon Musk i njegova tvrtka Neuralink priznali ubojstvo osam majmuna stradalih za vrijeme testiranja čipova koje namjeravaju ugrađivati u ljudske mozgove!

Neki svjetski mediji javljaju kako se sumnja da je u Muskovim istraživanjima stradalo čak petnaest majmuna, ali do sada to nije potvrđeno. A, Musk je pun optimizma naručio nove majmune za svoje eksperimente. Jadni majmuni, ne znaju u čije ruke će doći, a mi se pitamo koliko će ih preživjeti nove Muskove eksperimente.

STRAŠNOOO! "Uništili su im mozgove, umirali su u patnji…" www.crodex.net
STRAŠNOOO! “Uništili su im mozgove, umirali su u patnji…”

Tvrtka je, podrazumijeva se, branila svoju upotrebu životinja u spomenutim eksperimentima i odbacila optužbe da je majmune koji su smrtno stradali podvrgnula “ekstremnoj patnji”. Opravdavaju se činjenicama kako se “svi novi medicinski uređaji i tretmani” naprosto moraju isprobavati na životinjama prije nego što budu etički prihvatljivi za ispitivanje na ljudima.

No, problem je u tome što u cijelom tom procesu stradavaju životinje, što je krajnje neetično i vrlo dvojbeno, na što borci za prava životinja već godinama ukazuju. S punim se pravom pitamo – zašto bi neko drugo živo biće moralo stradati kako bi se razvio neki lijek ili implantat za ljude? Zašto bi bilo koje živo biće moralo položiti svoj život na žrtveniku za tobožnju dobrobit čovječanstva?

“U Neuralinku smo apsolutno predani radu sa životinjama na najhumaniji i najetičniji mogući način”, izjavili su iz ove tvrtke. „Korištenje svake životinje opsežno je planirano i nužno je za balansiranje znanstvenog otkrića s etičkom upotrebom životinja.“

Tvrtka je radi podataka koji su procurili u javnost ipak morala priznati javnosti da je osam životinja eutanazirano tijekom spomenutih ispitivanja. Izjavili su kako je dvoje majmuna ubijeno na “planirane krajnje datume radi prikupljanja važnih histoloških podataka” (što god im to značilo), dok je šest majmuna nažalost umrlo na vrlo zabrinjavajuće i s moralnog aspekta vrlo sumnjive načine, od posljedica kirurških komplikacija, kvarova uređaja ili infekcija povezanih s uređajem.

STRAŠNOOO! "Uništili su im mozgove, umirali su u patnji…" www.crodex.net
Tvrtka je radi podataka koji su procurili u javnost ipak morala priznati javnosti da je osam životinja eutanazirano tijekom spomenutih ispitivanja.

Tvrtka Neuralink u maniri stručnjaka za krizno komuniciranje, sada, naravno, žali zbog toga što se dogodilo majmunima te izjavljuju: “U Neuralinku nikada nismo dovoljno zadovoljni trenutnim standardima za dobrobit životinja i uvijek ćemo se natjerati da učinimo više za životinje koje toliko doprinose čovječanstvu”, dodajući da se raduju tom danu kada životinje više neće biti potrebne i korištene u testiranjima. No, kako taj dan još nije došao, novi majmuni za testiranje se iščekuju.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
epoha.com.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button