Zanimljivosti

PRIPREME ZA REPRESIJU? Tvrde da je Bosna i Hercegovina država s najviše smrtnih slučajeva od koronavirusa

Bosna i Hercegovina je država s najviše smrtnih slučajeva u Europi od koronavirusa, kada govorimo o podacima koji su analizirani na milijun stanovnika, prenosi portal poskok.info.

U našoj državi stranica worldometers, koja nudi precizne statističke koronavirus podatke za čitav svijet, bilježi 3.134 smrtna slučaja na milijun stanovnika. Po tome smo prvi u Europi, a iza nas je Mađarska sa 3.128 smrtnih slučajeva.

Dalje slijede Sjeverna MakedonijaCrna GoraBugarskaGibraltarČeška

Od zemalja u susjedstvu, najbliža nam je Slovenija koja je 11. na listi sa 2.158 smrtnih slučajeva na milijun stanovnika. Hrvatska je na 13. mjestu.

Kada govorimo o svjetskoj listi, Bosna i Hercegovina zauzima nepopularno drugo mjesto. Ispred nas je samo Peru sa gotovo nevjerovatnih 5.934 smrtna slučaja na milijun stanovnika.

Zanimljivo, na svjetskoj listi, u tom 10 mjesta, samo su dvije zemlje van Europe. Osim Perua, tu je na 9. mjestu Brazil. Iz toga možemo zaključiti kako je Europa daleko najpogođeniji kontinent kada je u pitanju koronavirus.

Prema pomenutoj stranici, Bosna i Hercegovina bilježi 10 tisuća i 203 smrtna slučaja od početka pandemije i 225 tisuća 857 ukupno slučajeva.

U našoj zemlji se od koronavirusa do sada ukupno oporavilo 192 tisuće i 218 osoba.

Koronavirus podaci za Europu - undefined
Foto: Worldometer: Koronavirus podaci za Europu
Koronavirus podaci za svijet - undefined
Foto: Worldometer: Koronavirus podaci za svijet

No postavlja se pitanje otkud ovi podaci worldometersu? Je li stvarno vjerujete, s obzirom na situaciju u BIH, umreženosti, informatiziranost sustava i učinkovitost naših službi, da ova stranica iz BIH dobija precizne podatke o uzrocima smrti? Tko kaže da broj smrti nije veći? A tko može tvrditi da zapravo nije znatno manji?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button