Domovina

PETERNEL POVODOM DANA EUROPE: NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO ZASTRAŠUJUĆU PRAKSU REHABILITACIJE JUGOKOMUNISTIČKOG REŽIMA I NJEGOVIH SIMBOLA!

PETERNEL POVODOM DANA EUROPE: NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO ZASTRAŠUJUĆU PRAKSU REHABILITACIJE JUGOKOMUNISTIČKOG REŽIMA I NJEGOVIH SIMBOLA!

Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i potpredsjednik Gradske skupštine na današnjoj proslavi ‘oslobođenja Zagreba’ na tzv. Trnjanskim krijesovima osvrnuo se i na nadolazeći Dan Europe koji se obilježava 09. svibnja svake godine u europskim državama, a koji obilježava završetak Drugog svjetskog rata u Europi. Međutim, to obilježavanje institucije formalne vlasti u demokratskoj RH, na svim razinama kako bi pokušali rehabilitirati veličanje zločinačkog, totalitarnog, jugokomunističkog režima i simbolike.

Domovinski pokret naglašava da je Hrvatski sabor, u lipnju 2006., donio Deklaraciju u kojoj se navodi da je i zločinački, totalitarni, jugokomunistički poredak u Hrvatskoj počinio sve zločine koje navode europski dokumenti, te ih je stoga Hrvatski sabor u toj Deklaraciji nedvosmisleno osudio te se ispričao se žrtvama i njihovim potomcima. Nažalost, svjedoci smo da ova Deklaracija Hrvatskog sabora, ne samo da je već 17 godina ostala mrtvo slovo na papiru, nego institucije vlasti u RH sve intenzivnije sustavno rehabilitiraju cjelokupnu zločinačku jugokomunističku baštinu.

Također naglašavamo da je hrvatsko iskustvo sa zločinačkim totalitarnim jugokomunističkim režimom bilo iznimno teško. O tome najkonkretnije svjedoči 1.500 masovnih prikrivenih stratišta i grobišta koje su do sada, nakon 1990., evidentirale državne komisije RH i Slovenije, a u kojima su većinom posmrtni ostaci hrvatskih građana koje je poslije završetka rata, bez suda, likvidirao jugokomunistički režim.

Samo u Zagrebu i okolici evidentirano je do sada 130 takvih stratišta i grobišta. Osim toga, sačuvano je 30-ak tisuća sudskih presuda u kojima je jugokomunističko pravosuđe, u razdoblju od 1945. do 1990. godine, u montiranim političkim procesima osudilo i utamničilo više od sto tisuća hrvatskih građana. Nadalje, znanstvenici u SAD-u i zapadnoj Europi uvrstili su jugokomunističkog diktatora Josipa Broza Tita među deset najvećih svjetskih masovnih ubojica u 20. stoljeću.

Stoga, Domovinski pokret povodom Dana Europe najoštrije osuđuje zastrašujuću praksu rehabilitacije jugokomunističkog režima i njegovih simbola, te pozivamo institucije vlasti u RH da napokon prestanu s tom praksom. A hrvatske građane pozivamo da se toj praksi suprotstave svim građanskim demokratskim načinima, a napose ne davanjem izborne potpore strankama, skupinama i pojedincima koji sudjeluju u tim sramotnim skandalima.

Igor Peternel-Domovinski pokret

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button