Izbor uredništva

OVO MORATE POGLEDATI! POTPUNO RAZOTKRIVANJE PLENKOVIĆEVA PRIKRIVANJA…

Damir Sabljak. Čovjek kojeg su odlučili preplašiti. Čovjek kojeg se danas boje.

O slučaju Damira Sabljaka, zviždača u Ministarstvu vanjskih poslova, koji je zbog ukazivanja na propuste udaljen s posla, u Newsroomu N1 televizije govorio je zastupnik Mosta Nikola Grmoja:

“G. Damir Sabljak nije klasičan zviždač jer nije istupao u javnosti, sve je radio kroz institucije, a Ministarstvo ga progoni jer je javnost upoznao s korupcijom. Stavljaju mu na teret konferenciju za medije iako tamo nije govorio o samom slučaju. Oni su naknadno donijeli pravilnik prema kojem nijedan zaposlenik Ministarstva ne može davati nikakvu izjavu. Zato ga i progone, ništa drugo mu ne stavljaju na teret” – obrazložio je Grmoja, te na komentar voditelja da je državna tajnica od DORH-a tražila da preuzme progon čovjeka koji ukazuje na propuste, rekao:

“Ne znam zašto dopuštaju da ovo traje toliko dugo, a mi u Antikorupcijskom vijeću nećemo odustati. Zašto ne priznaju propuste, vrate Sabljaka na posao. Mislim da su svjesni da ovo nisu jedini slučajevi muljaža u našim veleposlanstvima, toga vjerojatno ima puno.”

Ove godine DORH se pokrenuo. “Sabljak je pozvan konačno na saslušanje u DORH i Uskok, nadam se da će reagirati. Sabljak bi trebao biti vraćen na posao, ima rješenje, ali Ministarstvo mu to ne da. Zato je čak zvao policiju. Četiri dana je dolazio na posao, rekli su mu da može samo kao posjetitelj. Policiji je trebalo pola sata da dođe. Policajac je izjavio da može sutra doći po zapisnik. Prošlo je osam dana, policija još nije napravila zapisnik”, objasnio je Grmoja.

Pogledajte video u kojem je detaljno obrazložen i kronološki obrađen slučaj prikrivanja korupcije u našim veleposlanstvima koju štite Plenković i Gordan Grlić Radman!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button