Zanimljivosti

Ovo je vladino najjače oružje!

Ovo je vladino najjače oružje! Nema snažnijeg instrumenta od propagande, pogotovo kada se njime upravljaju vladini entiteti

Propaganda je dezinformacija koja se prodaje u političke svrhe. Većina vijesti koje su prenijeli mainstream izvori i emitirani na televiziji su propaganda, ili prilično blisko tome. – prenosi NSP .

Sjetite se slike plačljive useljeničke djevojčice koja se navodno odvojila od svoje obitelji, koju je objavio dnevnik Time: Nije trebalo dugo da se djetetovi roditelji jave i kažu da je slika potpuno izvučena iz konteksta. Dijete je, naravno, plakalo, ali su roditelji bili kraj nje.

Usprkos tome, ovu je fotografiju iskoristio TIME magazin i bezbroj drugih kako bi potisnuli određeno stajalište o ilegalnoj imigraciji.

Ovo je vladino najjače oružje! www.crodex.net
Ovo je vladino najjače oružje! Nema snažnijeg instrumenta od propagande, pogotovo kada se njime upravljaju vladini entiteti.

Slika djevojčice koja je plakala korištena je za promicanje akcije prikupljanja sredstava kojom je prikupljeno 18 milijuna dolara.

Fotograf koji stoji iza ove “slike” dobio je nagradu i proglašen je svjetskom fotografijom godine. Suci su rekli kako je na fotografiji prikazala “drugačija vrsta psihološkog nasilja”. To “nasilje” je također imaginarno.

Sve je to “uvreda”, a posvećenje se temelji na lažima.

Sve je to propaganda namijenjena poticanju pripovijesti o ilegalnoj imigraciji, te da bi osramotili one koji vjeruju u imigracijske zakone i sigurnost granica. I to je samo vrh ledenog brijega.

“Propaganda panike” je novi alat elite protiv sve kritičnije mase

Čini se da je propaganda panike išla ruku pod ruku sa “kulturom vrijeđanja” koja je nadvladala u Sjedinjenim Državama. Bilo da se bavimo ilegalnom imigracijom, predsjedništvom Donalda Trumpa, GMO-ima ili cjepivima, ne postoji nedostatak propagande, spremne na poticanje emocionalne reakcije ciljane publike.

Pišući za Waking Times, Roseanne Lindsay tvrdi da su propagandne i jezične manipulacije oruđe “vlade u sjeni” (i Ujedinjenih naroda) kojima guraju svoju tajnu agendu prema bezazlenoj populaciji – i da prisile javnost na izvršavanje njihovih planova.

Lindsay ukazuje na uporabu izraza “javno zdravlje” u retorici za promociju cijepljenja koji je jedan od takvih alata. Ona objašnjava:

– “Javno” je pojam koji znači uskladiti i spojiti pojedince u grupni način razmišljanja. To je dio većeg plana u okviru Ujedinjenih naroda (UN) koji nadgleda globalnu doktrinu da redefinira jedinstvo kao jednoobraznost, pri čemu identitet više nije prihvatljiv.

Isto tako, javno mnijenje, javna sigurnost, javno tijelo i javna percepcija su mitovi koje političke elite promiču kako bi proizveli pristanak građana i opravdali svoje pravo na vlast i zadržali status quo.

Prema Lindsay, “javno zdravlje” i druga takva vreva zapravo ne postoje. Sve što postoji, tvrdi ona, su pojedinci; individualno zdravlje, individualno mišljenje, pojedinačna tijela i tako dalje.

Prevariti mase što je više moguće

Ipak, čini se da je poruka “vlade u sjeni” prilično očita: stavite hirove većine ispred vlastite dobrobiti. I podmuklo gurajte je ovu poruku, pažljivim fraziranjem i korištenjem ključnih riječi kako bi se masa osjećala obveznom učiniti ili misliti na određeni način.

Ovi lingvistički trikovi zatim se kombiniraju s “ogorčenom” rukom propagandnog stroja. Pripovijest o cjepivu to savršeno odražava: Farmaceutska industrija naglašava kako pada stopa cijepljenja kao javnozdravstveni problem – i onda počinju širiti paniku oko izbijanja bolesti.

Panična propaganda ide ruku pod ruku s lingvističkim trikovima kojima se manipulira pojedincima da djeluju protiv svojih najboljih interesa u korist marionetske “Velike vlade” i njihovih majstora lutkara.

Glavni mediji ne izvještavaju o istini, izvještavaju o unaprijed određenoj agendi.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button