Domovina

OTVORENO O MOLITVI NA TRGU

HRT je organizirao emisiju Otvoreno. U njoj se govorilo o muškarcima koji mole po trgovima. Ti muškarci su katolici.

Emisija bez predstavnika tih muškaraca i predstavnika nekog od Crkve, koji su očito odbili sudjelovati znajući kakva će emisija biti, je ostala uglavnom poligon socioloških i feminističkih pristupa.

Gosti su, osim gospođe iz Splita, ponešto i rekli. Vrijedno ih je bilo čuti. No, budimo iskreni sve se urednički guralo na tračnice FEMINIZMA. Na to nisu svi gosti pristali.

Cijelu emisiju i izjave gostiju i pristrane voditeljice bismo mogli sažeti u nekoliko rečenica:

Molitva nas vraća unatrag, prema nepotrebnom konzervativizmu. Obitelj i muževnost su prošlost. Nama ne trebaju beskompromisni pastiri. Ne želimo biti Poljska, jedna od najuspješnijih zemalja EU. Moliti se treba za sebe, nikada za žene. Država treba reagirati da zaustavi molitvu.

Ispalo tako, a to mediji vrte non stop, kao da ti muškarci kleče kako bi bili dominantni nad ženama, tukli ih i uskraćivali im prava. TO JE PODVALA. TO JE LAŽ!

Kad se tako postavi stvar cijela rasprava postaje bespredmetna.

1. Crkva se službeno i ne mora očitovati. Zašto i bi? Na trgu se ne obavlja sakramentalni, nego vjernički molitveni program. Za to ne treba dekret ili jurizdikcija.

2. Zašto bi se i katolici svi s njima u načinu molitve slagali? Jer koliko ljudi toliko i molitvenih izričaja. To i jest bogatstvo. Netko moli u šetnji, netko u sobi, netko u prirodi, netko na trgu i čemu zbunjenost oko toga.

Gospođa neupućena u tematiku u studiju se našalila da biskupi u Njemačkoj govore o tome da je budućnost (spas) crkve u ženi, i to joj je jedina pametna rečenica koju je izustila, i ne sluteći o kojoj Ženi se radi!

Izvor:fra Mario Knezović

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button