Zanimljivosti

Od “malog Beča” napraviše “novu Veneciju”

Puknuća vodovodnih cijevi i prateće poplave u Selskoj od nedjelje do danas izazivaju i poplavu reakcija na društvenim mrežama. Izdvajamo komentare ”društvenih kroničara” Mate Mijića koji se također osvrnuo na novonastalu ”mokru” situaciju.

Od “malog Beča” do “nove Venecije”, cinično se izrazio Mate Mijić, osvrnuvši se na poplavu. I to je prema njemu “prava promjena”, koja traje… Ali ne tri ili četiri mjeseca već desetljećima.

”Od “malog Beča” napraviše “novu Veneciju”. To je “prava promjena” koja traje, ne ova tri-četiri mjeseca, već barem tri-četiri desetljeća. A u stvari i duže.

Logično je da je pokojni gradonačelnik, koji je gradom upravljao dva desetljeća, odgovorniji za to stanje od novog gradonačelnika koji je na dužnosti tek nekoliko mjeseci. No, fanovi trenutne vlasti suočit će se s velikim razočaranjem kad shvate da se pod palicom njihovog heroja malo što mijenja.Tomašević će neosporno biti pošteniji i transparentniji od Bandića. Ali to nije dovoljno da bi grad prestao biti kasaba. Potrebna su velika ulaganja za koja nema prostora dok god opstaje javni behemot koji usisava većinu dostupnih resursa.A ako je vjerovati najavama nove vlasti, vraćanjem određenih poslova pod nadležnost gradskih tvrtki, taj će behemot samo rasti.

U takvim okolnostima i s proračunom koji je pod tolikim pritiskom, jednostavno nema prostora za prava ulaganja koja Zagrebu trebaju. Dogmatska nepovjerljivost nove vlasti prema privatnom sektoru i privatnim ulagačima u stvari eliminira jedino održivo rješenje.

“Prava promjena” kontinuitet je loših politika, samo s drukčijim licem. Nekad je Milan bio progresivno lice modernog Zagreba koji želi raskrstiti s “ognjištarskim” HDZ-om, a danas Tomislav jaše na valu obračuna s Bandićevim “ognjištarima”.

Cijelo to vrijeme, suštinski se ne mijenja ništa niti će se promijeniti. Socijalistički mentalni sklop uvijek vodi istome.” komentirao je poltički analitičar i konzultant Mate Mijić na facebooku najnovije ”poplave” po Zagrebu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button