Uncategorized

Nema preživjelih u nesreći: Iranski predsjednik i ministar vanjskih poslova su mrtvi

Potpredsjednik i državna televizija potvrdili su da je iranski predsjednik Raisij poginuo u helikopterskoj nesreći.  Vijest o smrti prenijela je državna televizija i potpredsjednik Mohsen Mansouri na društvenoj mreži X.

Helikopter u kojemu su se nalazili iranski predsjednik Ebrahim Raisi i iranski ministar vanjskih poslova srušio se u nedjelju dok je prelijetao planinsko područje po gustoj magli na povratku s granice s Azerbajdžanom, rekao je Reutersu iranski dužnosnik koji je želio ostati anoniman. Raisi je otputovao na azerbajdžansku granicu radi svečanog otvaranja brane Qiz-Qalaisi, koja je bila zajednički projekt.

Državna televizija objavila je da se incident dogodio u blizini granice Jolfe, oko 600 kilometara sjeverozapadno od Teherana. Spasioci su pokušavali doći do mjesta nesreće, ali su ih ometali loši vremenski uvjeti – jaka kiša i vjetar.

Sati i sati probijanja preko teškog terena, a sve kako bi se spasili putnici i članovi posade srušenog iranskog helikoptera, bili su uzaludni. Iranske agencije javljaju, na mjestu olupine nema znakova života.

Tijekom noći dolazile su brojne informacije, a najveću nadu da je netko preživio u nesreći, davala je vijest koja je stigla iz Turske. Naime njihov dron otkrio je izvore topline na mjestu pada.

Ispostavilo se da nije riječ o toplini ljudskih tijela, nego olupini koja je još gorjela. Iran je u stanju šoka, ljudi masovno mole, a vjerski poglavar, prvi čovjek zemlje, šalje jasne poruke, javlja HRT prenoseći Hinu.

”Želim poručiti svima koji me slušaju ovdje i onima koji me prate uživo u prijenosu, iranski narod ne treba biti zabrinut, neće biti nikakvih previranja u zemlji. Svi državni dužnosnici udvostručili su svoje djelovanje u interesu naroda i zemlje, a ja sam uvijek ovdje kako bi ih savjetovao”, rekao je ajatolah Ali Hamnei, iranski vjerski vođa.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button