Domovina

Mijić:Nisam siguran da su ”progresivdžije” na to računali, ali to će im se dogoditi.

Što se više zakon o abortusu bude vezivao uz slučajeve tzv. “kasnog abortusa”, a progresivdžije predano rade na promociji upravo takvih slučajeva (i to ne samo u Hrvatskoj), to će sve više ova većina koja je osobno protiv abortusa prelaziti u tabor zagovornika zakonske zabrane abortusa. napisao je politički analitičar i konzultant Mate Mijić na društvenim mrežama.

”Većina je Hrvata protiv abortusa, ali i protiv zakonske zabrane abortusa. Rasprava se kod nas dosad uglavnom vodila o samom činu abortusa, njegovoj biološkoj i moralnoj dimenziji, a manje o pravnoj regulaciji tog pitanja. Nije tajna da je i veći dio mainstream katoličkih ili konzervativnih političara bježao od pitanja promjene zakona o pobačaju kao vrag od tamjana.

Sad će se to polako mijenjati i to zahvaljujući progresivdžijama koji na silu žele progurati feticid, infanticid, kako god želite, uz jedini argument “to je po zakonu”, “tako piše u zakonu”, “to je zakonsko pravo”. Cilj im je skršiti i međunarodni pravni institut priziva savjesti kako bi osigurali “provedbu zakona”. E, kad taj zakon dopušta tako ružne stvari, vrijeme je da ga se promijeni. Tako će rezonirati puno ljudi koji dosad o samom zakonskom rješenju nisu previše razmišljali. Što se više zakon o abortusu bude vezivao uz slučajeve tzv. “kasnog abortusa”, a progresivdžije predano rade na promociji upravo takvih slučajeva (i to ne samo u Hrvatskoj), to će sve više ova većina koja je osobno protiv abortusa prelaziti u tabor zagovornika zakonske zabrane abortusa.

Što više budu lomili liječnike koji će, kao posljednjih dana, javno svjedočiti da “nitko normalan ne bi takvo što radio djetetu u toj fazi razvoja”, to će prosječni Hrvat lakše shvatiti da taj zakon nije samo komad papira, nego da ozbiljno utječe na ljudske sudbine i da njegova provedba dovodi do užasavajućih stvari.

Po prvi će se put u Hrvatskoj dogoditi jasna polarizacija po pitanju zakona, a ne samog abortusa, što će dobar dio mainstream desnog centra navesti da puno glasnije zagovara zakonsku zaštitu nerođenog života. Mislim da će to biti prva i najočitija posljedica progresivdžijske radikalizacije – izrodit će reakciju na desnom centru. Nisam siguran da su progresivdžije na to računali, ali to će im se dogoditi.” napisao je Mijić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button